Cum reduci natural colesterolul ridicat

ovaz

Colesterolul ridicat este factorul de risc pentru problemele cardiovasculare și circulația sagvină deficitară. Dar, pe lângă medicamentația specială, la fel de important este și regimul alimentar. Dacă și tu te confrunți cu colesterol mărit, iată care sunt alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă.

Cereale integrale

Obținerea a 5-10 grame de fibre solubile zilnic ar putea ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL). Ovăzul este sursă de fibre solubile, așadar, el este recomandat spre consum persoanelor care au această problemă. Mănâncă dimineața o ceașcă de iaurt cu 2-3 linguri de ovăz.

Fasole

A fost demonstrat că fasolea poate reduce colestrolul rău (LDL) cu 5% în doar șase săptămâni, potrivit unuor studii recente. La fel ca ovăzul, fasolea este sursă importantă de fibră solubilă care ajută la menținerea sub control a nivelului de colesterol din sânge. Include fasolea în alimentația ta.

Avocado

Datorită fibrelor și grăsimilor monosaturate, avocado ar putea ajuta la scăderea colesterolului rău, arată câteva studii recente. Important este să fie consumat în locul alimentelor care conțin grăsimi mai puțin sănătoase, cum sunt grăsimile saturate. Mănâncă pastă de avocado întinsă pe o felie de pâine din cereale integrale.

Măr

Merele sunt una dintre cele mai bune surse de pectină, un tip de fibră care scade nivelul de colesterol rău (LDL). Ele sunt, de asemenea, bogate de antioxidanți precum polifenolii, despre care a fost demonstrat că previne înfundarea arterelor din cauza colesterolului ridicat, conform unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio. Bucură-te de măr ca gustare în timpul zilei sau dimineața.

Ceai verde

Conform unui studiu realizat în Japonia, persoanele care beau zilnic 5 cești de ceai verde au un risc mai scăzut de deces în urma unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral de 26%, comparativ cu cei care nu beau acest tip de ceai. Experții sunt de părere că rezultatele bune se datorează catechinelor, antioxidanți care împiedică creșterea cantității de colesterol, precum și absorbția acestuia. Bea și tu câte 1-2 cești de ceai verde pe zi.

Alte alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dietă în caz de colesterol ridicat sunt:

  • varza
  • peștele slab
  • nucile
  • ciocolata neagră

Organismul are nevoie de colesterol pentru a funcționa corespunzător, dar atunci când este produs într-o cantitate mai mare cauzează depuneri de plăci pe peretele arterelor, provocând astfel blocaje ale fluxului sangvin. Ai grijă de tine și de sănătatea ta alegând să faci mici schimbări în stilul de viață.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *