Spune adio ridurilor de pe frunte

Ridurile sunt parte din procesul de îmbătrânire, însă ele pot să apară și la o vârstă mai tânără, lucru pe care multe dintre noi nu ni-l dorim. Pentru a evita apariția liniilor fine și ridurilor, este foarte important să începem să includem în rutina de înfrumusețare ingrediente care le previn.

Ingredientele naturale conțin substanțe nutritive care hrănesc pielea din interior și o ajută să se mențină tânără și sănătoasă. Astăzi vom vorbi despre 3 produse care previn apariția ridurilor, și anume:

Uleiul de nucă de cocos

S-a vorbit foarte mult în ultima perioadă despre uleiul de nucă de cocos. Acest ulei deține proprietăți de hidratare și este sursă importantă de antioxidanți – compuși care luptă împotriva radicalilor liberi și protejează pielea de îmbătrânirea prematură –, care estompează eficient liniile fine apărute pe frunte.

Ce trebuie să faci: Spală-te pe față, apoi masează piele afectată de linii fine/riduri prin mișcări circulare, pentru câteva minute, zilnic, timp de o săptămână. Vei observa rezultatele în scurt timp.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin conține proprietăți uimitoare pentru piele. Acidul ricinoleic, care se găsește abundent în uleiul de ricin, are rolul de a condiționa tegumentul și de a-l hrăni. De asemenea, uleiul de ricin este sursă importantă de antioxidanți.

Ce trebuie să faci: Spală-te pe față și apoi pune pe degete două picături de ulei de ricin și începe să masezi pielea frunții. Continuă până tegumentul absorbă uleiul, lăsându-l să acționeze până a doua zi.

Citrice

Citricele – portocalele și lămâile – sunt surse importante de vitaminele C și E, substanțe nutritive care joacă un rol major în îmbunătățirea sănătății pielii. Flavonoidele găsite în fructele citrice întăresc capilarele și produc o cantitate mai mare de colagen și elastină – cele două proteine ale pielii -, oferindu-i un aspect tânăr.

Ce trebuie să faci: Stoarce sucul de la o lămâie, adaugă 2 linguri de apă, cufundă o dischetă demachiantă în amestec, stoarce excesul și apoi tamponează pe frunte. Lasă-l să se usuce, după care clătește cu apă călduță spre rece.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *