10 lucruri pe care sa le faci la Venetia

Daca ti-ai ales Venetia pentru noua ta destinatie de calatorie, iata 10 mici trucuri, sa simti pulsul orasului:

1. Mergi dis de dimineata pe podul Rialto si observa cum incepe agitatia, cum se dezmorteste orasul.

venetia12. Du-te la „Teatro La Fenice„. Se poate vizita chiar si cand sunt repetitii, doar ca nu se pot face poze catre scena in timpul lor. Atmosfera este minunata!

3. Daca ai pofta de peste, ia-ti o portie de antipasto la Paradiso Perduto. Roaga-i sa-ti faci tu mixul de peste. Adresa: Cannaregio, Fondamenta della Misericordia, 2540 30100 Venetia, Italia.

4. Pierde-te pe stradute si la apus mergi la Basilica Santa Maria della Salute.

5. Ia vaporetto (te costa 20 euro biletul pentru o zi intreaga) si viziteaza insulele din jur: Murano, Burano, Torcello, Lido. Tip: ia pranzul la prima taverna care iti apare in cale, dupa ce ai coborat din vapor la Torcello, nu ai cum sa n-o vezi pe partea stanga.

torcello6. Pizza, Pasta & Prosecco – mai e nevoie de alta precizare?

7. Relaxeaza-te intr-un loc elegant, cu o cafea delicioasa. Alegerea noastra: cea mai veche cafenea din Venetia, Caffe Florian, deschisa din 29 decembrie 1720.

8. Gelato gelato gelato. E musai sa gusti din diferitele arome de inghetata. Noua ne place cea de alune de padure.

9. Urca in turnul Campanile din Piata San Marco, clopotnita catedralei San Marco, sa vezi orasul in toata splendoarea lui. Biletul costa in jur de 8 euro. Cat timp stai la coada, hraneste porumbeii.

venetia210. Negociaza o plimbare cu gondola la orele amiezii, chiar daca nu esti la Istanbul.

Bonus: Daca ajungi cu trenul la Venetia si mergi spre San Marco, opreste-te la Cafe Filermo, comanda o cafea si intra in vorba cu cei de la bar. Sigur iti vor face o mica reducere, veti povesti si va veti amuza. Ai toate sansele sa te serveasca Rafael, proprietarul cafenelei.

 

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *