Multe fructe si legume sunt consumate fara coaja si fara frunze, acestea ajungand de obicei la gunoi.
Coaja de ceapa si usturoi – este plina de quercitina, un antioxidanti puternic, cu proprietati anti-histaminice si anti-inflamatorii. Gateste-le in supe si tocanite si indeparteaza-le inainte de a servi.
Frunzele de telina – Contin de cinci ori mai mult calciu si magneziu decat legumele. Lupta cu cancerul, bolile de inima si imbatranirea. Adauga-le in supe, salate si sosuri.
Coaja de kiwi – Contine de trei ori mai multi antioxidanti decat fructul si are proprieteti anti-cancer si anti-alergenice. Adauga si coaja in blender atunci cand faci smoothie.
Coaja de pepene – Este bogata in citrulina, un aminoacid care stimuleaza circulatia si dilata vasele de sange. Pune coaja in blender atnci cand faci smoothie.
Coaja de portocala – Contine multa vitamina C care stimuleaza imunitatea.