De ce sa nu mai arunci niciodata cojile de ceapa, usturoi, pepene si kiwi!

media_144256535610170700Multe fructe si legume sunt consumate fara coaja si fara frunze, acestea ajungand de obicei la gunoi.

Coaja de ceapa si usturoi - este plina de quercitina, un antioxidanti puternic, cu proprietati anti-histaminice si anti-inflamatorii. Gateste-le in supe si tocanite si indeparteaza-le inainte de a servi.

Frunzele de telina – Contin de cinci ori mai mult calciu si magneziu decat legumele. Lupta cu cancerul, bolile de inima si imbatranirea. Adauga-le in supe, salate si sosuri.

Coaja de kiwi - Contine de trei ori mai multi antioxidanti decat fructul si are proprieteti anti-cancer si anti-alergenice. Adauga si coaja in blender atunci cand faci smoothie.

Coaja de pepene – Este bogata in citrulina, un aminoacid care stimuleaza circulatia si dilata vasele de sange. Pune coaja in blender atnci cand faci smoothie.

Coaja de portocala - Contine multa vitamina C care stimuleaza imunitatea.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns