Alimente si bauturi vitaminizante pentru zilele de vara! Iata ce sa consumi!

2012-7-16-WatermelonIn urma temperaturilor ridicate, corpul elimina, prin transpirație, o cantitate importanta de vitamine si saruri minerale. De aceea, este indicat sa apelam la o alimentație menita sa corecteze acest dezechilibru.

In timpul verii, organismul uman consuma un surplus de energie, in comparație cu restul anului. Astfel, corpul nostru are nevoie de un boost de vitamine si de energie. Legumele si bauturile naturale sunt cele mai bune surse de suplinire a acestor pierderi. Astfel, o atenție sporita la meniul zilnic va asigura necesarul de nutrienți atât de important organismului.”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutriție.

Legumele vedeta ale sezonului cald: rosiile si castraveții

Cu un nivel caloric redus, rosiile conțin cantitați importante de vitamina C si A, cât si saruri minerale precum fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, iod. De asemenea, cu o compoziție de 95% apa, castraveții reprezinta surse excelente de vitamine, precum cele din complexul B: B3, B9 si B6, cât si vitaminele A si E. Castraveții conțin si enzime benefice digestiei.

Bauturile verii: berea si sucurile naturale din fructe

Berea este una dintre cele mai iubite bauturi, in special pe timpul verii. Cu un conținut redus de alcool, berea poate contribui nu doar la o buna hidratare a organismului, in completarea consumului de apa, dar poate aduce organismului o parte din vitaminele necesare menținerii in forma.

Fiind fabricata doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere si apa -, berea pastreaza o parte importanta din proprietațile acestora. Pe lânga fibrele provenite din cereale si antioxidanții cedați de hamei, berea are si un conținut important de vitamine, in principal cele aparținând complexului B – B3, B2, B6, B9.

Astfel, in completarea unei diete echilibrate pe timpul verii, berea poate fi consumata zilnic de catre persoanele sanatoase intr-o cantitate moderata, echivalând 660 ml/zi pentru barbați si 330 ml/zi pentru femei.

In topul celor mai apreciate bauturi pe timpul verii se numara si sucurile naturale din fructe. Astfel, fructe care conțin o cantitate mare de apa, cum sunt pepenele rosu, pepenele galben, zmeura, capsunele, afinele, ciresele, zmeura si piersicile se pot transforma in sucuri cu un aport important de vitamine, precum: A, C, D si E, cât si vitamina B6.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *