5 fructe care te ajută să slăbești

Mixed and assorted fruitsA fost demonstrat că includerea anumitor fructe în dietă ajută în procesul de pierdere în greutat. Dar în ce sens ajută? Ei bine, foamea apare de obicei când organismul este deshidratat sau lipsit de substanțe nutritive esențiale. Iar anumite fructe sunt surse importante de apă, vitamine și minerale plus alte elemente nutritive, care îi dau stomacului senzație de sațietate.

Cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate sunt scăzute în calorii și bogate în fibre, ajutând la eliberarea hormonilor de ardere a grăsimilor. Iată care sunt:

Grepfrut

Grepfrutul este un fruct foarte sănătos, scăzut în calorii, care suprimă pofta de mâncare. Mai mult, grepfrutul are un conținut ridicat de apă și de fibre. Dacă mănânci jumătate de grepfrut înainte de masă, metabolismul va fi stimulat și va arde mai multe grăsimi. El poate fi mâncat simplu, ca fruct, sau în salate ori smoothie-uri împreună cu alte fructe.

Afine

A fost demonstrat că afinele chiar ajută în procesul de pierdere în greutate, stimulând metabolismul după ce sunt consumate și incluse în alimentația zilnică. Ele sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, conținând o mulțime de fitonutrienți datorită culorii (pigmentului) avute. Totodată, afinele sunt bune pentru creier. Ele pot fi folosite la micul dejun alături de o porție de iaurt natural, degresat. Sau în smoothie-uri și în alte rețete scăzute în calorii.

Kiwi

Kiwi are un conținut ridicat de vitamina C, chiar mai multă decât portocalele, iar semințele care sunt moi și ușor de digerat conțin fibre solubile care îmbunătățesc digestia și mențin sub control nivelul de colesterol rău (LDL). Mai mult, kiwi este foarte scăzut în calorii, având un conținut scăzut de grăsimi și fiind bogat în substanțe nutritive, motiv pentru care este considerat un super-aliment. Include-l în dieta ta zilnică!

Rodie

Semințele de rodie ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute și stimulează sistemul imunitar. Rodia conține antioxidanți și ajută sănătatea inimii prin scăderea acumulării de colesterol, iar sucul de rodii este o bună alternativă la cocktailurile nesănătoase sau la apa minerală. De asemenea, rodia este un fruct bogat în fibre, ceea ce înseamnă că împiedică apariția nevoii de a mânca din oră în oră.

Pară

Perele conțin o cantitate foarte mare de fibre care îmbunătățesc digestia și previn mâncatul excesiv. Cea mai mare parte a fibrei se găsește în coajă, așadar, alege să mănânci fructul fără să-l cureți de coajă.

Recomandate sunt 2-3 porții de fructe pe zi, iar sucul pasteurizat nu conține aceeași cantitate de substanțe nutritive precum fructele proaspete. Mai mult, evită fructele congelate; ele își pierd o cantitate importantă de nutrimenți prin înghețare.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *