Invata sa reduci caloriile din orez la jumatate! Avem o tehnica geniala!

Boiled-RiceSi tie iti place orezul, insa iti faci griji in prvinta greutatii? Avem o veste excelenta pentru tine!

Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate simpla prin care poti reduce continutul caloric al orezului cu pana la 60%.

Daca il gatesti cu ulei de cocos, apoi il lasi sa stea la rece in frigider timp de 12 ore, reusesti sa obtii minunea.

Trebuie insa sa ai mare grija pentru ca orezul reincalzit poate cauza probleme cu stomacul, asa ca asigura-te ca toata portia este fierbinte inainte de a o consuma. In plus, nu tine orezul la frigider mai mult de 12 ore inainte de a-l reincalzi.

Cercetatorii din Sri Lanka au experimentat cu 38 de tipuri de orez din tara lor iar metoda recomandata de preparae creste cantitatea de amidon rezistent din cereala, ceea ce o face mai greu digerabila. Amidonul rezistent nu este absorbit si nu este transformat in energie sau grasime si nu are calorii.

Oamenii de stiinta au descoperit un proces in doi pasi prin intermediul caruia au crescut amidonul rezistent din orez de pana la 10 ori. Intai, au adaugat o lingurita de ulei de cocos in apa fiarta, apoi au pus 100 de grame de orez si au lasat la foc mic timp de 40 de minute sau la foc tare timp de 25 de minte. Au urmat 12 ore la frigider.

Cum ti se pare ideea? Ai incerca-o?

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Leave a Reply