Uite de ce ar trebui sa bei cafea in fiecare zi! Stiai asta?

coffee-smell1. Obtii din ea cei mai multi antioxidanti – Un studiu realizat in 2005 spune ca, in timp ce fructele si legumele au multi antioxidanti, corpul uman absoarbe cei mai multi din cagea.

2. Mirosul de cafea de face mai putin stresata – Un studiu a descoperit ca aroma de cafea te-ar putea scapa de stresul rezultata dupa o noapte de nesomn.

3. Cafeaua amelioreaza simptomele bolii Parkinson – Studiile au aratat ca persoanele cu aceasta boala care beau cafea isi imbuntatesc miscarile.

4. Cafeaua este excelenta pentru ficat, mai ales daca bei alcool – Un studiu din 2006 a aratat ca persoanele care beau cel putin o cana de cafea pe zi au cu 20% mai putine sanse sa faca ciroza. Cafeaua are un efect deosebit asupra celor care consuma alcool.

5. Cafeaua te face mai fericita – Un studiu a descoperit ca persoanele care beau patru sau mai multe cani de cafea pe saptamana au 10% mai putine sanse sa fie deprimate, comparativ cu persoanele care nu beau cafea.

6. Consumul de cafea a fost relationat cu un nivel mai scazut de suicid – Un studiu a determinat ca un consum de doua-trei cani de cafea pe zi poate reduce riscul de suicid la barbati si femei cu pana la 50%.

7. Cafeaua iti reduce riscul de cancer de piele – Femeile care beau trei sau mai multe cani de cafea pe zi au mai putine sanse sa dezvolte acest tip de cancer, comparativ cu cele care nu beau.

8. Cafeaua te face o atleta mai buna – O cana de cafea consumata intainte de antrenament creste performanta, in special in alergari si ciclism.

9. Cafeaua iti reduce riscul de a dezvolta diabet de tipul 2 – Persoanele care beau patru cesti de cafea pe zi isi reduc riscul de a dezvolta acest tip de diabet cu pana la 50%.

10. Cafeaua iti mentine creierul mai sanatos pentru mai mult timp – Un studiu a descoperit ca persoanele cu varste de peste 65 de ani cu mai multe cofeina in sange au facut boala Alzheimer cu patru ani mai tarziu, comparativ cu cei cu mai putina cofeina.

11. Cafeaua te face mai inteligenta – Cafeaua ii permite creierului tau sa lucreze intr-un mod mai eficient si mai inteligent.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *