Idealul suprem numit.. FERICIRE

fericire640x430Astazi scriu despre noi, pentru noi…

Stau, ma gandesc, si totusi nu gasesc momentul cand m-am desprins de realitate si am devenit credula societatii in care traiesc… o visatoare transformata in vanatorul mistic al unui ideal suprem numit generic “fericire”.

In acest moment, aud vocea ei, acel glas drag al prietenei care afirma mereu, ca o porunca si in acelasi timp dorinta: “Sa fiu fericita! Atat!”. Sunetul plin de egoism, ce ma facea sa-mi doresc si eu aceasta “fericire“, sa o ating, sa o imbratisez, sa o impart, dragilor…

Anii au trecut, am cunoscut maturitatea cu imperfectiunile ei, si tot odata am constatat defectele fizice sau morale ale “fericirii”. Avem “fericirea” in fata ochilor, o vedem, o putem atinge, dar ea nu poate fi transformata in prizoniera noastra. Nu poate fi sechestrata intre peretii camerei tale, nu o poti incuia in sertarul mintii, nici al sufletului, dar, si doar, o actiune iti este permisa: sa fii tu fericirea altuia. Sa vezi fericirea si sa o simti prin ochii celui ce i-ai daruit-o.

Cum poti oferi, ceva ce nu ai?! Totul se reduce la mici gesturi, atentii, simtiri, vorbe, priviri… atat de simplu, atat de complex…

Fericirea, desi nu va fi niciodata a ta, presupune asumarea unor riscuri dulci sau amare, accepatarea unor sacrificii ce apar ca din neant si iti pun rabdarea la incercare, capacitatea de a intelege regulile absurde ale vietii, testeaza puterea ta de a ierta, uita, crea – un exercitiu complex unde te “muncesti” tu pe tine, cu tine, pentru tine, si fiecare particica a fiintei tale.

Tu esti fericirea ce imbraca trupul altuia! Iar ei sunt motivele tale sa simti ca esti fericit!

Desprinde-te de rutina timpului, invata sa fii om – sa iubesti, sa ierti, sa daruiesti fara a pretinde ceva la schimb, nu uita de tine! Dar da uitarii tot ceea ce nu te lasa sa traiesti… Invata sa respiri prin toti porii aerul primavaratic al fericirii, lasa-ti chipul mangaiat de razele soarelui, incearca sa simti adierea vantului ce poarta parfumul florilor tale preferate, prinde in palme nisipul fin ce se scurge din clepsidra vietii… asculta glasul celui drag ce te insoteste in aceasta fantastica calatorie.. si zambeste!

Priviti-va in ochi, acum! Esti pregatit sa-ti cunosti fericirea! Acum, o poti imbratisa, o poti simti… este doar a TA…

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *