Vrei sa fii mai fericita? Stiinta are solutiile perfecte pentru tine, gata de pus in practica!

1427724334-syn-2-1427468192-carrie-in-parisFericirea este un lucru la care toate tindem, insa niciodata nu stim care este cea mai buna metoda de a ajunge la ea.

Ei bine, se pare ca tot stiinta are cele mai bune raspunsuri pentru tine. Iata care sunt lucrurile care te fac mai fericite, toate testate in studii ample.

1. Mananca o clementina – Aroma acestui fruct este una dintre cele mai pozitive pe care le poti mirosi, spune un studiu publicat in jurnalul „Chemical Senses”.

2. Aprinde o lumanare cu aroma de vanilie – In acelasi studiu se arata ca aceasta aroma, alaturi de cea a clementinei, te relaxeaza instantaneu.

3. Mergi mai alert – In loc sa-ti tarasi picioarele incearca sa…topai. Se pare ca un mers mai vesel chiar te face mai fericita.

4. Fa-ti wallpaper-ul laptopului si backgroun-ul calculatorului verzi – Aceasta culoare este asociata cu fericirea, comfortul, pacea, speranta si entuziasmul.

5. Fa-ti curatenie pe birou – Pentru ca dezordinea creste nivelul de stres, organizarea lucrurilor tale iti va da o stare de bine.

6. Suna-ti mama – Sunetul vocii ei poate scadea nivelul de stres si poate creste nivelul de oxitocina.

7. Iubeste-ti catelul – Sau pisica, sau papagalul. Nu este nevoie de stiinta pentru a explica acest lucru.

8. Spune „Multumesc!” mai des – Oamenii de stiinta spun ca materialismul aduce nefericire, in timp ce recunostinta produce efectul opus.

9. Renunta la muzica veche si trista – Persoanele care asculta muzica pozitiva in timp ce incearca sa fie fericite au mai mult succes ca persoanele care asculta un playlist vechi si trist, spune un studiu.

10. Cumpara experiente in loc de lucruri – Stiinta spune ca lucrurile materiale nu iti aduc fericirea. Atunci cand cheltuiesti bani pe experiente, cum ar fi bilete la concerte sau calatorii, obtii beneficii din anticipare, care iti ofera fericire instantanee care dureaza pana in momentul experientei.

11. Renunta la mancarea ta preferata – Pastreaza bunatatile pentru ocazii speciale. In acest fel, cand le vei manca din nou, vei fi mult mai satisfacuta si iti vei schimba starea de spirit.

12. Petrece mai mult timp in aer liber – Un studiu arata ca lumina soarelui reduce stresul.

13. Concentreaza-te pe lucrurile pe care le faci in acest moment – Daca iti lasi mintea sa zboare vei fi mai putin fericita decat daca e concentrezi pe ceea ce ai de facut in acest moment.

Sursa

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *