3 metode de a ne detoxifia corpul

Potrivit doctorului Vanessa Youness, fondatorul YOUness Clinic, multe persoane fac greșeli comune atunci când vor să-și mențină greutatea optimă, utilizând medicamente de slăbit sintetice, care de multe ori nu fac decât să ne obosească tot mai rău ficatul, rinichii sau sistemul digestiv.

“Detoxifierea poate funcționa numai atunci când toate organele importante, precum ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea și plămânii sunt perfect sănătoase și pot realiza natural procesul de detoxifiere. Dacă noi vom grăbi artificial sau vom forța acest proces, întreg sistemul nostru limfatic și organele importante vor fi date peste cap, iar sistemul nostru imunitar va fi afectat. Strategia nu este să transpirăm forțat mai mult sau să folosim în exces laxative pentru a elimina toxinele mai repede, ci să ne păstrăm sănătoase toate celelalte organe pentru a funcționa natural și a elimina natural toxinele din corp”, explică doctorul Vanessa Youness.

Limitați consumul de alcool.

“Mai mult de 90% din alcool este metabolizat de ficat. Consumul în exces de alcool provoacă acumularea de grăsimi, inflamații și cicatrici, iar când acest lucru se întâmplă, ficatul nostru nu poate funcționa la parametri normali, nu își poate îndeplini sarcinile necesare, precum filtrarea deșeurilor din organism și alte toxine care dăunează sănății. Desigur, limitarea nu înseamnă abstinență, iar pentru persoanele care obișnuiau să bea alcool mai des înainte de criză, o băutură alcoolică ușoară pentru femei și două – pentru bărbați pot contribui semnificativ la apariția stării de sevraj. În cazul în care nu obișnuiți să beți sistematic alcool, nu ar trebui să începeți mai ales în timp de izolare”, explică doctorul Vanessa Youness.

Concentrați-vă pe un somn de calitate.

Somnul de calitate ajută creierul să se reorganizeze și să-și reîncarce bateriile, astfel încât a doua zi să o putem lua de la capat, păstrându-ne luciditatea. De asemenea, somnul de calitate ajută corpul să lucreze mai bine pentru eliminarea toxinelor dăunătoare. De cealaltă parte, somnul de o calitate slabă este legat pe termen scurt, mediu și lung de afecțiuni precum stresul, hipertensiunea arterială, obezitate, diabet, boli cardiace, anxietate etc. Este recomandat să stingem televizoarele, telefoanele si alte dispozitive care ne perturbă somnul, și să dormim cel puțin 7-8 ore pe noapte”, explică specialistul.

Beți mai multă apă, reduceți excesul de sare, zahăr și grăsimi.

Apa ne reglează temperatura corpului, ajută la digestie și ne ajută extraordinar de mult în procesul de detoxifiere. Apa transportă aceste deșeuri. De asemenea, se recomandă să reducem aportul de sare, zahăr, grăsimi și orice tip de alimente procesate, deoarece în timp poate predispune la boli serioase, precum obezitatea sau bolile cardiace, iar în prezența acestori boli, procesul de detoxifiere devine extrem de lent”, explică Vanessa Youness.

sfaturi Vanessa Youness

Totodată, în cadrul Clinicii YOUness există 3 pachete foarte eficiente de detofixiere rapidă, care ne pot ajuta să trecem cu bine peste perioada stresantă din timpul pandemiei de Covid-19:

  • Anima (hrană solidă exclusiv vegetariană)
  • Viridis (hrană exclusiv lichidă, 4 pahare la fiecare masă din cele 3 pe zi, 1 pahar de suc de fructe, 1 pahar suc de legume, 1 pahar de ceai de curățare a colonului, 1 pahar de apă caldă cu miere pentru a ușura eliminarea toxinelor)
  • Exilis (terapie de detoxifiere ionică, care este o procedură intensă de eliminare a toxinelor prin tălpile picioarelor).

Pe lângă toate acestea, persoanele se pot bucura și de acces la sesiuni de saună uscată și umedă, gym, masaje, împachetări, plimbări prin pădure, înot și apă detoxifiantă Kangen alcalină.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *