Ingrediente:
250g unt premium KOLIBA
200 g zahar
1 esenta vanilie
2 plicuri zahar vanilat
2 oua
200 g faina (se ajusteaza la preparare)
50 g ciocolata maruntita
Metoda de preparare:
Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~10 minute la 180C.
Intr-un bol se amesteca zaharul cu ouale si untul KOLIBA pana obtinem o crema, iar untul s-a incorporat foarte bine. Se adauga zaharul vanilat, esenta de vanilie si se amesteca treptat faina pana devine o coca consistenta ca pentru foi.
Aceasta se lasa la frigider pentru ~1 ora dupa care o scoatem si o taiem in forme rotunde de biscuiti. Presaram bucatele de ciocolata maruntita si asezam biscuitii in tava, pe o foaie de pergament.
Biscuitii se coc pentru ~35-40 minute sau pana devin rumeni.
Dupa ce au fost scosi din cuptor se lasa la racit pentru ~5 minute, dupa care pot sa fie luati de pe hartie cu o spatula de plastic si serviti.
Pofta buna!
Reteta realizata de Gabriela Simion