Inghetata este gustarea perfecta pentru zilele calduroase de vara, indiferent daca o mananci acasa, impreuna cu cei dragi, la o iesire in oras sau intr-o pauza de munca. Gustul irezistibil, aromele parfumate si consistenta cremoasa provoaca dependenta, dar nici beneficiile pe care le aduce sanatatii nu sunt de neglijat. Cu un indice glicemic scazut, inghetata ofera senzatia de satietate pentru mai mult timp, combate stresul, te relaxeaza si iti da o stare de bine.
Daca gatitul te pasioneaza, iar deserturile sunt slabiciunea ta, incearca cateva retete delicioase de inghetata de casa, cu care sa-i cuceresti pe cei dragi.
Inghetata usoara cu gust de vara
Vara este anotimpul fructelor de padure, asa ca ar fi pacat sa nu le folosesti in inghetata. Nu ai nevoie decat de 500 de grame de iaurt cremos si 250 de grame de fructe de padure. Spala fructele, scurge-le de apa si marunteste-le in blender. Mixeaza iaurtul cu pasta de fructe, toarna amestecul in forme pentru inghetata si pune la congelator. Dupa cateva ore poti savura inghetata de casa impreuna cu cei dragi. Cand esti pe fuga si nu ai timp pentru gatit, incearca Fulg de Nea de la Alpin57Lux, la fel de gustoasa ca cea de casa, cu ingrediente naturale si un gust bogat, irezistibil, care iti va incanta toate simturile! Fulg de Nea este disponibila la pahar sau caserola, intr-o varietate de arome delicioase, care satisfac si cele mai exigente gusturi!
Arome clasice
Daca ai gusturi clasice, incearca varianta cu ciocolata si vanilie. Ai nevoie de 200g de smantana, o pastaie de vanilie, 2 linguri de cacao, 150g de ciocolata, 3 galbenusuri de oua, 75g de zahar si 250ml de lapte. Pune laptele la fiert si bate galbenusurile cu semintele de vanilie si putin zahar. Adauga laptele fierbinte si pune amestecul inapoi pe foc pana ce incepe sa se ingroase. Topeste ciocolata si cele doua linguri de cacaco, pe care le vei adauga in amestecul de lapte si oua. Da la frigider timp de o ora, apoi bate smantana cu un tel si incorporeaza spuma astfel obtinuta in amestecul usor intarit. Pune compozitia intr-un vas de metal si lasa 4 ore la congelator, amestecand din ora in ora. Daca rabdarea nu este insa punctul tau forte, iar timpul nu iti este aliat, incearca inghetata Fulg de Nea si ofera-ti cateva clipe de relaxare absoluta!
Gusturi sofisticate
Pentru inghetata cu caramel iti trebuie 150 g de zahar, 350 ml de lapte, 2 linguri de amidon si 400 ml de smantana. Pune zaharul intr-o cratita si caramelizeaza-l la foc mic, apoi toarna incet 250 ml de lapte si fierbe pana se topeste caramelul. Dizolva amidonul in restul de lapte si toarna peste caramel. Amesteca continuu si fierbe pana cand compozitia incepe sa se ingroase, iar dupa ce se raceste adauga smantana si omogenizeaza. Pune la congelator pret de cateva ore si nu uita sa mixezi din ora in ora, pentru a sparge acele de gheata. Inghetata Fulg de Nea este alternativa ideala daca esti pe fuga, nu vrei sa-ti petreci timpul in bucatarie, dar vrei sa te rasfeti cu delicii naturale si gustoase. Savureaza-i gustul perfect si bucura-te de un moment de rasfat suprem!