Ingrediente
Pentru orez:
O punga de orez prefiert, 125 de grame (noi am avut orez Scotti brun)
250 grame de ciuperci
100 de grame de amestec mexican (noi am avut Edenia)
Curry
Oregano
Sos de soia
Sare
Piper
Pentru fructele de mare
O punga de fructe de mare prefierte, 500 de grame
Ardei iute
Usturoi
Sucul de la jumatate de lime
Patrunjel
Sare
Piper
Am pus apa la fiert pentru orez, noi folosit o oala de 5 Litri pe care am umplut-o trei sferturi si am presarat o lingurita de sare de mare. Cand a inceput sa fiarba, am pus punguta de orez (cu tot cu punguta) si am lasat sa fiarba 12 minute.
Intre timp, am pus ciupercile in Dry Cooker (fara ulei), cu un pic de sare, piper si doua foi de dafin, le-am lasat pana cand s-a evaporat apa si le-am scos. Adica dupa 10 minute.
In paralel, am fiert legumele din amestecul mexican timp de 8 minute, le-am scurs de apa, le-am pus intr-un castronel si am pus o lingurita de unt putin sarat peste ele.
Dupa ce am dezghetat fructele de mare, le-am pus la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Pe parcurs am adaugat, pe rand, sare, piper, ardeiul iute (am folosit jumatate dintr-unul mediu), patrunjelul, sucul de lime, iar cand au fost aproape gata, am pus si usturoiul pisat. Nu le-am tinut in tigaie mai mult de 8 minute.
La final, am scurs bine orezul si l-am pus intr-o tigaie mare in care adaugasem in prealabil putin ulei de masline. Peste, am adaugat cipercile, amestecul mexican si fructele de mare bine scurse de ulei. Am pus curry si sos de soia si am mai tinut totul pe foc 5 minute. Am servit cu o salata de rosii si castraveti.
Dupa cum puteti vedea, reteta se face repede si, daca sunteti multitasking, intr-o jumatate de ora e gata. Curry si sos de soia puteti adauga si dupa, in functie de preferinte.
Pofta buna!