Recenzie „The Theory of Everything”


the-theory-of-everything-242171lUnul dintre filmele noastre favorite in lupta pentru Oscar, „The Theory of Everything” este tot ce ne-am imaginat ca va fi: o pelicula sensibila, emotionanta si care te lasa cu un zambet urias pe chip.

Filmul descrie relatia dintre geniul Stephen Hawking si sotia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut in perioada in care erau studenti la Cambridge, exact in vremea in care omul de stiinta incepea sa simta primele semne ale bolii care l-a paralizat, facandu-l sa traiasca intr-un scaun cu rotile si sa se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat.

TTOE_D48_ 13300.NEF

Regizorul James Marsh ii aduce pe Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson, Simon McBurney si David Thewlis in prim plan si ii dirijeaza cu un stil de maestru.

Fara a se indeparta de formula rigida a genului de film biografic, „The Theory of Everything” reuseste sa duca sarcina la bun sfarsit cel mai bine, intr-un efort respectabil si memorabil.

Povestea de iubire dintre Hawking si sotia sa se afla in centrul actiunii, fiind prezenta toate momentele peliculei. El este un tanar doctorand in fizica la Cambridge. Ea este un suflet de artist, ce se pregateste pentru doctoratul in poezie. Se intalnesc si incep sase intalneasca.

Diagnosticat cu boala neuronului motor, lui Hwaking i s-au dat doar doi an de viata. Insa pentru urmatorii 30 de ani, pana la divortul lor, in anul 1995, Jane si-a petrecut cea mai frumoasa parte a vetii avand grija de Stephen si de cei trei copii ai lor.

aaiv9097_3030720b

Tanarul Eddie Redmayne este favorit la Oscarul pentru „Cel mai bun actor in rol principal” si, daca il castiga, putem spune cu mana pe inima ca il merita. Reuseste sa-si indeplineasca misiunea de la inceput pana la sfarsit si sa il intruchipeze pe Hawking impecabil. Prestatia lui se apropie de perfectiune: este convigatoare, inclusiv din punct de vedere fizica, durerea ii devine aproape credibila iar optimismul trece dincolo de ecran. Redmayne este atat de bun, incat incepi sa uiti ca joaca un rol.

Felicity Jones nu este mai prejos si ii da o replica demna de o nominalizare la Oscar.

Chiar daca este un film biografic, noi iti recomandam sa mergi sa vezi „The Theory of Everything”. Iti promitem ca nu vei regreta.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *