Tentatiile meniului regal de nunta oferit de expertii Le Chateau

aperitiv-1024x683Atunci cand portile castelului se deschid, acestea dezvaluie un taram desprins din alta lume, o lume parca apusa, a elegantei la superlativ, a manierelor fine si a bunul gust. Astfel, Le Chateau devine o oaza de somptuozitate in care sunt incapsulate toate detaliile de finete care constituie secretul unui ceremonial de nunta cu aer regal, al unui eveniment corporate care garanteaza succesul sau al unei ocazii sociale, cum ar fi un spectacol de teatru sau un concert de muzica clasica desfasurate intr-un spatiu pretios.

Unul dintre ingredientele secrete care contribuie la pastrarea povestii cu printese si printi se regaseste dincolo de stralucirea candelabrelor, ascunsa de tablourile cu rol de fresce sociale desprinse din viata aristocratiei si de pretiozitatea care te intampina in Le Chateau la tot pasul. Acesta nu este nici piatra filozofala, nici pactul faustic, ci doar priceperea echipei de specialisti din bucataria Le Chateau, condusi de chef Cristian Oprea, intocmai ca un dirijor care isi conduce orchestra.

Pentru a va deschide apetitul nu doar catre frumos, ci si pentru bucatele alese, astazi va vom prezenta doar cateva dintre preparatele de nunta semnate de chef Cristian Oprea. In general, meniul de nunta Le Chateau este un melanj echilibrat intre gastronomia internationala si preparatele traditionale romanesti, reinterpretate intr-o nota moderna si eleganta.

Traditionalele si neaosele mizilicuri se transforma in elegante entrees iar papilele gustative ale oaspetilor la nunta vor fi delectate cu preparate ca Raffaello de pata de pui cu coniac, nucsoara in crusta de alune pe pat de castravete, quiche Lorraine cu somon fumee sau blini de vanata cu mousse fetta, innobilat cu ulei de masline, condimentat usor cu ciboullete si echilibrat cu rosie.

In ceea ce priveste preparatele din peste, chef Oprea isi tenteaza oaspetii cu trei optiuni delicioase si rafinate: file parizian de salau alaturi de  orez cu sofran, salata de telina verde si sos de lamaie cu capere, cod in crusta de verdeturi cu piure de cartofi dulci si sos de unt si lamaie sau file intreg de pastrav la grill, alaturi de care sunt asezate legume thai si sos de unt cu citrice.

Dupa incursiunea culinara printre preparatele franceze, italiene sau de inspiratie asiatica, oaspetii se vor intoarce pe autohtonul colt de rai, de unde vor fi serviti cu sarmalute in foi de vita si de varza, garnisite cu mamaliga grill si imbaiate in smantana grasa. Preparate si prezentate intr-o maniera inedita, traditionalul fel de mancare va imbraca haine noi, de sarbatoare, si poate rivaliza in savoare si aspect cu orice alt preparat international.

friptura-1024x683

Urmatoarea tentatie gastronomica poate fi, la alegere, puiul grill cu joben de rosii concasate si scalie de parmezan; muschi de porc impanat cu cartofi Wedges cu rozmarin si usturoi copt alaturi de salate proaspete sau piept de curcan la cuptor, sos de coacaze cu placinta de cruditati; ceafa de porc la gratar cu evantai de cartof copt, cimbrisor si sos de unt cu verdeata.

In cele din urma, oaspetii vor fi rasfatati cu specialitatea dulce Le Chateau, respectiv tortul savuros din mousse fin de ciocolata neagra echilibrat cu mousse de ciocolata alba, inundat de fructe de padure proaspete.

Ca in povestile cu fantani magice care nu vor seca niciodata, oaspetii Le Chateau au la dispozitie un pachet nelimitat de bauturi carbogazoase, sucuri naturale, apa, bere, whisky si crema de whisky, gin, vodka, vermouth si vin nobil.  In plus, pentru ca nicio sarbatoare nu este sarbatoare cu adevarat fara sampanie, invitatii sunt intampinati cu aceasta bautura.

Preparatele sunt puse cu grija pe farfurii, bucataria se transforma intr-un laborator din care se ridica mirosuri imbietoare si portile castelului se deschid, gata sa isi primeasca oaspetii.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Leave a Reply