Reteta saptamanii: budinca de ciocolata si migdale cu crema de unt

budinca-de-ciocolata640x430

Ti s-a facut pofta de ceva dulce? Avem pentru tine o idee de desert fabulos: varianta stilata a celebrei budinci de ciocolata: cea cu migdale si crema de unt! Desigur, ea poate fi servit si la ocazii speciale, garantand admiratia tuturor celor prezenti. Are un grad de complexitate mediu si se realizeaza intr-un timp relativ scurt. Deci, ce mai astepti?! Sufleca-ti manecile si porneste la treaba!

Iata de ce ingrediente vei avea nevoie:

Pentru budinca: 110 g faina

4 lingurite cacao

110 g zahar pudra

110 g unt Premium KOLIBA

2 oua

1 lingurita extract de migdale

3 lingurite fulgi de migdale

Pentru crema de unt: 150 g unt premium KOLIBA

250 g zahar pudra

2 lingurite apa rece

Ingrediente-budinca640x430

Vei prepara budinca, dupa cum urmeaza:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru  aprox. 15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru aprox. 15 minute la 190C.

Pentru budinca: se amesteca faina, cacaoa, untul Premium KOLIBA, ouale si extractul de migdale intr-un bol, pana ce compozitia devine compacta si lucioasa.

Toata compozitia se pune intr-un singur vas sau se imparte in mai multe vase mai mici si se presara fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru aprox. 35 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este gata, scobitoarea trebuie sa iasa curata din budinca.

Pentru crema de unt: se bate untul Premium KOLIBA cu blenderul pana ce devine lucios. Se incorporeaza zaharul pudra treptat si se bate cu blenderul pana ce se topeste tot zaharul din crema. Se pot adauga coloranti sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei intr-o varianta aromata/colorata. Se pune o bucata de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea crearii de crusta si se introduce la frigider pana la montajul final.

La final prajitura se aranjeaza cu crema de unt deasupra si se serveste calda sau rece dupa gust.

Reteta realizata de Chef Gabriela Simion.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Leave a Reply