Feel the music – prima petrecere accesibilizata pentru persoane cu deficiențe de auz va avea loc in Bucuresti

Feel the Music_29 septembrie 2019

Duminica, pe 29 septembrie, incepand cu ora 19:00, clubul Apollo 111 din Bucuresti (str. Ion Brezoianu nr. 23 – 25, Palatul Universul, Corp C) isi deschide porțile pentru prima petrecere accesibilizata pentru persoane cu deficiențe de auz.

In Romania sunt peste 23 000 de persoane cu deficienţe de auz care se lovesc zilnic de discriminare. Doar 15% dintre ei au un loc de munca, pentru ca angajatorii nu au incredere in capacitaţile lor, iar cand merg la instituţiile publice, statul nu le pune la dispoziţie un interpret autorizat in limbaj mimico-gestual.

Dincolo de planul profesional, persoanele cu deficiențe de auz din Romania nu sunt integrate nici social, iar in ceea ce priveste accesul la cultura si modalitațile de divertisment, accesul lor este mai mult decat limitat.

2019 marcheaza o evoluție in ceea ce priveste politica de diversity and inclusion pentru comunitatea surzilor din Romania dupa ce festivalurile Electric Castle, Summer Well si Afterhills au accesibilizat mai multe concerte din festivalurile lor pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Acest lucru a fost posibil la primul festival cu ajutorul celui mai celebru sign interpreter din US, Amber Galloway Gallego si a persoanelor din Romania pe care le-a instruit, iar in cazul ultimelor doua festivaluri strict cu personalul din Romania care face parte din Asociația Surzilor.

Persoanele cu deficienţe de auz, desi nu ies neaparat in cluburi, simt muzica intr-un fel sau altul – unii o dintre ei o simt in par, alții percep vibrații in piept si picioare iar, cu ajutorul unui interpret de limbaj al semnelor, pot participa chiar si la cursuri de dans.

Cum in ultima duminica a lunii septembrie se celebreaza la nivel international Ziua internaționala a Surzilor, la petrecerea incluziva a carei gazda este DJ-ul Eugen Radescu, interpreții de la Asociația Surzilor din Romania vor traduce melodiile in limbaj mimico gestual pentru toți participanțiide pe ringul de dans, fie ca aud, fie ca au deficiențe de auz. Evenimentul este unul caritabil iar contravaloarea biletelor va fi donate integral catre Asociația Naționala a Surzilor din Romania.

Sign Interpreters: Elisabeta Paraschiv, Bogdan Anicescu, Marieta Negru.

Un concept realizat de: Anca Spiridon, si Andreea Pietrosel, cu ajutorul Anei Ciutu.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *