De 4 ori, de Ziua Inimii!

Inima

De Ziua Mondială a Inimii, care din anul 2000 este marcată pe 29 septembrie, Conf. Univ. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, ne împărtășește 4 reguli simple pentru a ne bucura de o inimă sănătoasă:

  1. Fă mișcare în fiecare zi, indiferent cât și când. Gimnastica de înviorare, mersul pe jos câte 20 de minute zilnic în cursul săptămânii, înotul, mersul pe bicicletă timp de 1 oră în week-end, urcatul sau coborâtul pe scări în loc de a lua liftul sau orice tip de mișcare sau sport îţi place, vor face diferența!
  2. Verifică-ți regulat colesterolul, o valoare prea mare poate avea efecte negative pentru aparatul cardio vascular. Pentru a evita un nivel ridicat al colesterolului este important ca, pe lângă un stil de viață activ, să alegi o dietă echilibrată. Herbalife Nutrition a creat Beta heart®, produs ce conține ingredientul cheie OatWell™ beta-glucan din ovăz (fibre solubile care apar natural în cereale) – despre care s-a demonstrat că poate contribui la scăderea sau menținerea nivelul de colesterol* în parametri optimi. Sunt suficiente doar 3g de beta-glucani din ovăz pentru a obține efecte benefice asupra colesterolului. Se prepară foarte ușor, cu apă, suc de fructe sau îl poţi adăuga în shake-ul preferat. Are doar 25kcal pe porție, 3g de fibre și 3g de beta-glucani. Nu conține zaharuri sau îndulcitori artificiali.
  3. Mănâncă sănătos, inima îți va mulțumi. Poți alege între mese gustări sănătoase care furnizează grăsimi mono și polisaturate, precum nucile și măslinele. Fă o schimbare atunci când prepari alimentele! Poșarea, prepararea la grătar, la aburi și fierberea alimentelor te ajută să nu consumi grăsimi nesănătoase. Crește-ți aportul de fibre folosind surse precum ovăzul, orezul brun, fructele și legumele. O alimentație sănătoasă înseamnă şi o inimă fericită!
  4. Nu uita de acizii grași Omega 3, prezența lor în dietă este asociată cu o inimă sănătoasă și funcțională până târziu în viață. Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, cu beneficii dovedite asupra inimii tale, care se regăsesc în peștele gras, precum somonul, dar şi în anumite nuci şi semințe. O alegere potrivită este și Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inimă**, vedere*** și creier***. De asemenea, EPA și DHA contribuie la funcţia normală a inimii, cât și la menținerea concentrației normale de trigliceride în sânge**** și a tensiunii arteriale normale. Toate ingredientele din Herbalifeline® Max sunt încapsulate într-o capsulă de gel vegetarian.

HerbalifelineMax

În cadrul acestei noi ediții a Zilei Mondiale a Inimii, World Heart Federation ne lansează o invitație: să facem o promisiune[1] familiilor noastre de a găti și de a mânca mai sănătos, o promisiune copiilor noștri de a-i ajuta să facă mai multă mișcare și să fie mai activi. Prin mici schimbări în obiceiurile alimentare și de stil de viață, ne putem reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral şi ne putem îmbunătăți calitatea vieții, oferind totodată un exemplu valoros pentru următoarele generații.

Betaheart

*S-a demonstrat că beta-glucanul din ovăz acționează asupra scăderii colesterolului din sânge. Colesterolul cu valoare ridicată este un factor de risc în dezvoltarea bolilorcoronariene. Beta-glucanii contribuie la menținerea colesterolului în limite normale. Efectele benefice sunt obţinute prin consumul unei doze zilnice de 3 g de beta-glucan din ovăz. Boala coronariană are multipli factori de risc, iar modificarea unuia dintre acești factori de risc poate avea sau nu un efect benefic.

**Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA și DHA

***Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de DHA

****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 2g de EPA și DHA

[1]https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day/world-heart-day-2019/

 

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *