Elena Gheorghe, în lacrimi pentru bunica sa! Și-a desenat chipul ei pe rochie!

1

Concertul Elenei Gheorghe de la Sala Palatului a fost difuzat în premieră zilele trecute pe Tvr 1, și a reușit să trezească emoții printre telespectatori. Artista a dedicat în întregime spectacolul bunicii sale, care a plecat la cer în anul 2017. Dada ( așa cum își numesc aromânii bunica)  a crescut-o și a sfătuit-o pe artistă încă de mică să cânte muzică armânească și să ducă mai departe tradițiile.

 

Vis împlinit de nepoata ei, într o zi de 23 mai (ziua națională a aromânilor de pretutindeni) care, cu siguranță va deveni o tradiție pentru artistă în a cântă în fiecare an, muzică cu ritmuri atât de mult iubite și de români.

 

Elena lansează un moment extrem de emoționat din timpul concertului, acela în care, plângând, amintește de bunica sa, de cuvintele pe care i le-a spus de-a lungul timpului și de dorința ei de a o vedea pe o scenă mare, în fața unui public, cântând în limba pe care a învățat-o de mică, chiar de la ea.  “Ce vine din suflet, ajunge la suflet!”. Asta îmi spunea Dada când eram mică. Pe măsură ce au trecut anii, mi-am dat seama că despre asta este de fapt viața, despre bucuria de a dărui.

 

Acest album si acest concert ii sunt dedicate ei, celei care m-a crescut, celei care m-a învățat să vorbesc armânește, să iubesc muzica și tradițiile aromâne, celei care m-a iubit atât de mult… bunica mea. Ea mi-a spus mereu că trebuie să lupt, să nu mă las, să arăt cine sunt și să mă bazez pe propriile forțe. Dada și-a dorit să cânt despre rădăcinile mele și să duc tradițiile mai departe. Sunt fericită să îi pot împlini visul și știu cât de mult s-ar fi bucurat pentru mine.

 

Sunt oameni care nu pleacă de lângă noi niciodată, pentru că îi păstrăm mereu în gânduri și amintiri. Cred că fiecare dintre noi are un suflet pe care îl va simți mereu aproape, pe care îl va purta veșnic în inimă. Pentru ei toți, să aprindem în seara asta stelele!”, spune Elena Gheorghe.

 

 

 

Piesa “Ma ti s adar” este o baladă armenească, și nu este nevoie să-i știi neapărat traducerea, pentru că linia melodică și ritmurile chitarei emoționează și trezește sentimente, amintiri frumoase în oricare dinte noi…. Așa cum a spus și artista: “Sunt oameni care nu pleacă niciodată dintre noi”.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *