Scurt ghid anti-aging! Iata tot ce trebuie sa stii

antiagingV-ati gandit vreodata ca ati putea sa pastrati un chip tanar si fermecator, fara semnele de imbatranire? V-ati pus intrebarea : ce inseamna, de fapt,  cuvantul anti–aging ? Cum trebuie sa fie un program anti-aging facial?

Da, anti –aging inseamna contra imbatranirii, doar ca lupta cu semnele atat de nedorite ale imbatranirii tenului reprezinta un complex de masuri medicale si cosmetice. Acestora li se alatura si un stil de viata echilibrat prin care incercam sa ajustam nu doar exteriorul ci si interiorul , care la randul sau imbatraneste.

„Eu privesc tratamentele anti –aging si ca o masura preventiva contra imbatranirii, care nu trebuie neglijata chiar de la o varsta mai tanara… Astfel, indiferent de varsta, pielea trebuie hidratata suficient si protejata! Pielea frumoasa reprezinta semnul bunastarii personale si a stilului de viata sanatos, iar tipul de ingrijire si utilizarea produselor de inalta calitate joaca un rol esential.” ne spune Dr. Artemisia Nicolau-Gorea, specialist anti-aging si owner al Boutique Medical Spa.

Sunt doua aspecte ale imbatranirii tenului:

  • Cronoimbatranire – atunci cand ne ,,luptam,, cu genele noastre, incercam sa imbunatatim stilul de viata si functionarea organelor interne
  • Fotoimbatranire – respectiv ridurile, petele, pielea deshidratata si flasca datorita acumularii radicalilor liberi in straturile pielii.

Cand vorbim despre tratamentele anti-aging faciale vorbim despre folosirea unor produse de inalta tehnologie, produse cosmeceuticale, produse care patrund pana in straturile dermei, nu cele care au efect de suprafata. Acestea au actiune farmaceutica. Menirea acestora este neutralizarea radicalelor liberi,  hidratarea de lunga durata si accelerarea metabolismului la nivel celular, astfel, stimuland fibroblastii sa produca colagen si elastina.

Dr. Artemisia Nicolau-Gorea, specialist anti-aging a pregatit un mini ghid de anti-aging,  pentru folosirea si aplicarea produsele cosmeceuticale:

  • Curatarea tenului fetei, decolteului si a gatului cu produse adecvate, care inlatura impuritatile liposolubile si hidrosolubile. De obicei produsele de calitate se remarca prin continutul de acidul hialuronic cu densitatea moleculara mica, deoarece nu doar curata ci si hidratateaza.
  • Atentie! Aplicati o lotiune – este dovedit ca aplicarea lotiunilor favorizeaza patrunderea serumurilor si a cremelor.
  • Apicarti un serum corespunzator sau un amestec de serumuri.
  • Aplicati crema pentru zona perioculara (in jurul ochilor) – aplicare cremei se recomanda dupa 25 ani sau la aparitia primelor riduri in zona ochilor.
  • Aplicarea cremei pentru fata – pe zona fetei, decolteului si a gatului.
  • Aplicarea cremei cu factor de protectie in timpul zilei.

Atentie! Produsele cosmeceutice se aplica in cantitati foarte mici, de exemplu  3-4 picaturi de lotiune sau 3 picaturi de serum, fiind foarte concentrate si avand o absobtie maxima la nivelul pielii.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *