Ingrediente
Nugat:
– Jumatate de cana de caju crud, lasat la inmuiat peste noapte
– 1 lingura de esenta organica de vanilie
– 2 curmale
Caramelul de alune:
– 6 linguri de unt de arahide
Ciocolata:
– 2 linguri si 2 lingurite de unt de cacao
– 2 linguri de cacao
– 1 lingura de nectare de agave
Modul de preparare este destul de simplu.
Se pun intr-un mixer vanilia, smochinele si caju pana cand se formeaza o pasta. Pasta se pune pe o hartie de copt pe care se aseaza amestecul si se baga la congelator timp de 10 minute.
Adaugi apoi untul de arahide intr-un strat uniform.
Pentru stratul de ciocolata, se topeste untul de cacao, fara a-l fierbe insa. Se adauga indulcitorul si cacao pana se formeaza un lichid. Se intinde peste celelalte doua straturi si se lasa la racit.
Suna bine, nu-i asa?