Desi am incercat-o mai in mai multe forme si cu arome diferite, varianta de cheesecake care ne place cel mai mult este cea clasica, cu dulceata acrisoara de fructe de padure alaturi.
Intr-un moment de inspiratie si satule sa facem deplasari pentru a obtine desertul magic, am decis sa-l preparam acasa. Pacat ca nu ne-am gandit inainte sa facem cateva fotografii, insa va garantam ca procesul a fost simplu.
Ingrediente
150 grame zahar
500 grame branza Philadelphia
2 oua
200 ml smantana pentru gatit LaDorna
o lingurita de esenta de vanilie
150 grame biscuiti Petit Beurre
100 grame de unt topit
Am preparat un blat simplu: am macinat bine biscuitii in blender si i-am amestecat cu untul pana cand a iesit o pasta omogena.
Am asezat hartie de copt in tava, am turnat compozitia, am nivelat-o si am pus-o la rece.
Pentru crema, am amestecat ouale, zaharul, smantana, branza si esenta. Trebuie amestecat foarte, foarte bine, pana cand compozitia este cremoasa.
Am scos tava din frigider si am pus compozitia deasupra. Pentru ca avem inca un coptor din anii ’80, l-am incalzit 10 minute inainte la foc mediu, apoi am lasat prajitura la cuptor aproximativ 50 de minute, tot la foc mediu, pana cand a inceput sa crape usor.
Am lasat-o sa se raceasca bine, am taiat-o si am servit-o cu dulceata de fructe de padure.
Pofta buna!