De ce plângem fără motiv

femeie plangand

Viața nu este roz pentru toată lumea. Ne confruntăm cu momente mai bune, mai puțin bune, dar trebuie să mergem mai departe. Râsul și plânsul sunt terapii pentru mulți dintre noi, însă uneori se întâmplă să plângem fără motiv. Dacă și tu ai trecut prin astfel de momente, iată care ar putea fi principalele cauze.

Lipsa odihnei

În medie, un adult are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Lipsa somnului poate influența emoțiile. Adică, emoțiile sunt modificate și creierul nu mai reușește să distingă emoțiile pozitive și cele negative. Chiar și neplăcerile minore ne pot determina să reacționăm altfel decât ne-am dori, acesta fiind motivul pentru care ne vine să plângem atunci când nu e cazul.

Stresul

Stilul de viață alert poate fi de vină pentru plânsul fără motiv. Lacrimile sunt ieșirea de care corpul nostru are nevoie pentru a se elibera de tensiunea ascunsă. Mai mult, stresul acumulat poate duce la simptome fizice precum durere de cap sau durere de burtă. Așadar, dacă ne aflăm într-un mediu stresant, poate e timpul să ne îndepărtăm, să luăm o pauză de câteva zile.

Deficitul de vitamina B12

Vitamina B12 joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății sângelui și a nervilor și ajută la formarea ADN-ului. Deficiența poate duce la depresie și poate provoca slăbiciune, apatie și iritabilitate. De asemenea, poate duce la simptome cum ar fi amețeală, oboseală, scădere în greutate, pierderea apetitului, constipație, probleme nervoase, memorie deficitară, confuzie, durere la nivelul limbii sau gurii și anemie. Recomandat este să mergem la medic și să solicităm o testare sangvină pentru a depista existența carenței de vitamină.

Nivelul scăzut de zahăr din sânge

Nivelul de zahăr din sânge scăzut sau hipoglicemia este de obicei observată la persoanele cu diabet zaharat, și poate fi un rezultat al consumului redus de carbohidrați, al exercițiilor intense, al consumului de alcool sau al medicamentelor pentru diabet luate în exces. În cazuri rare, hipoglicemia poate să apară și la persoanele care nu suferă de diabet zaharat, ci este cauzată de consumul de cantități uriașe de carbohidrați, de băuturi alcoolice, de malnutriție, de o intervenție chirurgicală by-pass gastrică sau de afecțiuni medicale. Scăderea nivelului de zahăr din sânge poate determina simptome precum foamea, transpirația, agitația, oboseala, amețeli și palpitații ale inimii. O gustare sau o băutură dulce poate stabiliza nivelul de zahăr din sânge.

Probleme tiroidiene

Problemele tiroidiene, în special hipotiroidismul, o afecțiune în care glanda tiroidă nu produce hormoni suficienți, poate fi, de asemenea, la baza plânsului fără motiv. Hipotiroidismul apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit glanda tiroidă. Depresia, creșterea în greutate și oboseala sunt simptome comune ale acestei afecțiuni. Alte semne care pot indica hipotiroidism includ părul și pielea uscată, durerile musculare, modificările de dispoziție, problemele de somn, pierderea apetitului și sensibilitatea senzație permanentă de frig.

Chiar dacă plânsul ne face bine, este mai bine să luăm în serios momentele în care ajungem să plângem fără motiv, iar mersul la un medic specialist ar trebui să fie primul lucru pe care trebuie să-l facem într-o astfel de situație.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *