Cele mai bune filme pentru publicul tanar, in premiera la Festivalul International de film KINOdiseea, editia a XI-a

KINOdiseea 2019

Cea de-a XI-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar va avea loc la Bucuresti, intre 8 si 13 noiembrie

2 competitii internationale de lungmetraje si 5 competitii de scurtmetraje – pentru copii intre 3 si 14 ani si pentru tineri de peste 15 ani

Bucuresti, 11 noiembrie 2019: Timp de zece ani, KINOdiseea a adus in atentia publicului bucurestean filme in premiera in Europa de Sud-Est sau Romania, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri internationale precum Berlin sau Sundance, productii cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua de distributie clasica.

Anul acesta, vor avea loc 2 competitii de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria si Cinema Eforie, 8 filme dedicate copiilor intre 3 si 14 ani, parintilor si profesorilor.

In selectia oficiala a competitiei KINOdiseea Youth sunt incluse 4 titluri pentru tinerii de peste 15 ani si cinefili, care vor fi proiectate la Teatrul Apollo 111 pe 9 si 10 noiembrie.

Festivalul include si 5 competitii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de varsta, care vor putea fi urmarite la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul VARA MEA EXTRAORDINARA CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea in 2016, impreuna cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinara cu Tess a primit Mentiunea Speciala a Juriului la Berlinale 2019, sectiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin si este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.

 

Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului vor fi disponibile in curand pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si pe http://www.facebook.com/kinodiseea.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *