3 modalități simple prin care îți poți menține inima sănătoasă

Corina Zugravu, Presedinte Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si NutritiePentru că bolile de inimă fac anual milioane de victime, este esențială menținerea într-o stare bună de sănătate a acestui organ vital pentru organism. Uneori, chiar și respectarea unor pași simpli poate conduce la prevenirea riscurilor afecțiunilor de acest tip și menținerea unui sistem cardiovascular funcțional.

  1. Mersul pe jos menține inima sănătoasă

Este binecunoscut faptul că activitățile fizice, efectuate regulat, previn o multitudine de boli, dar mai puțin cunoscut este că mersul pe jos, în pas alert, contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Recent, s-a demonstrat că mersul susținut pentru 30 minute, în fiecare zi, reduce semnificativ riscul hipertensiunii, menținând, astfel, o inimă sănătoasă.

  1. Consumul moderat de bere poate reduce cu 31% incidența bolilor de inimă

Studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantități moderate pot fi mai puțin expuse la infarct sau la alte afecțiuni ale inimii. Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii ”colesterolului bun” (colesteroul HDL), riscul apariței bolilor coronariene s-ar putea diminua. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantități mari, este un factor activ în producerea afecțiunilor cardiovasculare.

Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantități moderate, poate contribui la scăderea incidenței afecțiunilor cardio-vasculare. Astfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viață echilibrat care implică exercițiu fizic și o alimentație sănătoasă”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

  1. Optimismul, ”medicamentul” inimii sănătoase

Se pare că starea de spirit și sănătatea organismului se află în strânsă legătură, abordarea cu optimism a încercărilor fiecărei zile devenind un adevărat leac pentru un sistem cardiovascular sănătos. În plus, cercetătorii au confirmat faptul că oamenii optimiști au mai puține șanse să sufere de o boală de inimă, comparativ cu cei pesimiști. Așadar, o stare emoțională bună garantează nu numai o viață fericită, ci și una sănătoasă.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *