Ne-am indragostit: smoothie cremos cu quinoa, kale si lapte de migdale!

media_142530653273345200Am descoperit pe mindbodygreen.com o reteta de smoothie pe care vrem sa o incercam neaparat, mai ales ca nu contine zahar, nu contine fructe, este plin de nutrienti si hidrateaza foarte bine. Pare alegerea perfecta pentru micul dejun.

Stim ca te-ai obisnuit sa pui quinoa la salate sau sa o mananci in combinatii delicioase alaturi de legume si branzeturi, de data aceasta te provocam sa o pui in smoothie. Ii va da o textura cremoasa si iti va ofere fibrele, proteinele si mineralele de care ai nevoie.

Pentru ca este destul de time-consuming sa iti gatesti quinoa in fiecare dimineata, iti recomandam sa gatesti o cantitate mai mare duminica si apoi sa o pastrezi in frigider, impartind-o in portii mici pentru fiecare zi a saptamanii.

Cum gatesti quinoa

Daca nu stii sa gatesti quinoa, iti spunem noi ca este foarte usor. Inainte de a incepe prepararea, spal-o bine, sub jet puternic de apa rece, pentru cateva secunde. Apoi scurge bine.

Cea mai intalnita metoda de a o gati este prin fierbere,la fel ca orezul. Se folosesc doua parti de apa la o parte de quinoa.Se fierbe timp de 15 minute, pana cand lichidul este absorbit de seminte iar acestea incep sa se umfle. Dupa ce s-a fiert, las-o sa se „odihneasca” timp de 15 minute.

Gasesti quinoa in magazinele cu produse bio sau naturiste, in pungi de 500 de grame, cu preturi cuprinse intre 16 si 35 de lei. Noi am gasit si la Auchan Bucuresti, la raftul de produse bio.

Revenind la smoothie, iata de ce ingrediente ai nevoie:

Trei sferturi de cana de quinoa gatita
O mana mare de kale sau spanac (Kale gasesti din cand in cand la Auchan Bucuresti, dar spanacul isi face treaba la fel de bine)
150ml de apa plata
150ml de lapte de migdale
Un sfert de lingurita de stevia
Optional: O lingura de ulei de cocos

Pentru a prepara bautura, pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca pana cand obtii o textura cremoasa.

Cum faci lapte de migdale

Pentru ca laptele de migdale din magazine este plin de zahar, iti recomandam sa ti-l faci acasa.

Ai nevoie de:

170g migdale crude
1,3 apa filtrata
1 lingura miere
Optional: 3 boabe de vanilie

Mai ai nevoie de un blender bun, de un filtru si de un tifon.

Lasa migdalele sa stea in 500ml de apa peste noapte, asigurandu-te ca sunt acoperite complet.

A doua zi, scoate migdalele din apa si pune-le intr-un blender cu 350ml de apa proaspata. Adauga miere si vanilia.

Amesteca totul intr-un blender la viteza mare, aproximativ trei minute. Opreste-te si adauga inca 450ml de apa. Verifica daca laptele este destul de dulce. Mai poti adauga putina miere. Amesteca din nou, timp de un minut.

Trece amestecul printr-o strecuratoare si cateva fasii de tifon. Trece tot amestecul prin ele si stoarce bine. Gata!

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *