Ingrediente
180g de biscuiti digestivi, maruntiti bine
100g de unt topit
250g de zahar
800g crema de branza
un praf de sare
2 linguri de extract de vanilie piure
3 oua mari
Pentru topping
450ml smantana
25g zahar
2 lingurite de extract de vanilie piure
afine proaspete pentru a servi
Ai nevoie de o forma de cheesecake cu diametrul de 23 de centimetri.
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune folie alimentara si unge usor cu ulei.
2. Amesteca biscuitii, untul si 50 de grame din zahar. Pune pe fundul si marginile tavii de cheesecake, apasand bine pe margini. Tine la frigider pana faci umplutura.
3. Bate crema de branza cu un mixer electric. Cand este moale, adauga restul de zahar si bate din nou. Adauga sare si vanilie si bate inca o data. Adauga ouale pe rand. Pune amestecul peste blatul din tava.
4. Coace timp de o ora si 10 minute, pana cand se intareste pe margini, insa inca are un tremurat usor. Lasa la temperatura camerei pana cand este gata toppingul.
5. Bate bine smantana, zaharul si bvanilia si pune peste cheesecake. Pune la cuptor pentru inca 10 minute. Dupa ce este gata, pune la frigider cand s-a racit. Serveste cu afinele proaspete.