Iti recomandam 3 retete sanatoase care te ajuta sa te mentii supla.
- Salata de cous-cous
Ingrediente
– cous-cous Rapunzel – 120 g
– 1/2 ceapa rosie
– naut Rapunzel – o conserva
– castravete – 1/2
– rosii cherry – 100 gr
– nuci braziliene Rapunzel – 2-3 linguri
– mango bio uscat,merisor bio Rapunzel – 2-3 linguri
– zeama de la o lamaie
– patrunjel bio Rapunzel
Mod de preparare
1. Couscous-ul se pune intr-un castron.Se toarna apa fierbinte cat sa-l acopere un deget si se acopera cu o farfurie.Se lasa 10 minute.
2. Intre timp,se taie marunt jumatatea de ceapa, castravetele cubulete, rosiile in jumatati. Se toaca nucile si fructele uscate. Se toaca patrunjelul.
3. Dupa cele 10 minute, couscous-ul se amesteca,se adauga ceapa, castravetele taiat, rosiile, nautul din conserva, nucile si fructele uscate.
4. Se amesteca bine si se adauga zeama stoarsa de la lamaie.
5.La final se adauga patrunjelul tocat si se serveste.
- ,,Cereale” din quinoa pentru un mic dejun sanatos
Ingrediente pentru 4 portii:
*O cana quinoa Rapunzel
*2 cani de apa
*O lingura sirop de artar Rapunzel
*O jumatate lapte degresat caldut
*Un varf de cutit sare de Atlantic Rapunzel
Preparare:pune quinoa impreuna cu apa,sarea si siropul de artar intr-o oala incapatoare,amesteca si lasa sa dea in clocot.Da focul la minimsi mai lasa sa fiarba in jur de 15 minute ,pana cand a absorbit toata apa.Imparte quinoa in 4 boluri,toarna laptele caldut si serveste ca atare.
- Paine cu banane sanatoasa: inlocuiri de ingrediente
O poti manca atat la micul dejun, la ceai sau cafea, cat si pe post de gustare intre mese.
Am ales o reteta pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa. Zaharul este inlocuit cu sirop de agave (poti pune si miere in locul acestuia), uleiul normal cu ulei de cocos, iar faina alba cu o parte de faina de migdale si o parte de faina integrala, plus fulgi de ovaz.
Ingrediente:
3 banane mari bine coapte
3 linguri de ulei de cocos topit
1 ou
½ ceasca de sirop de agave
¾ lingurita de sare
½ lingurita de extract de vanilie
½ lingurita de scortisoara
¾ ceasca de lapte de migdale
1 ¼ ceasca de faina de migdale
1 ¼ ceasca de faina integrala
1 ¼ ceasca de fulgi de ovaz
3 lingurite de praf de copt
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 176 de grade si unge o tava de chec cu putin ulei de masline.
Paseaza bananele intr-un bol mare. Adauga uleiul de cocos topit, oul, siropul de agave, sarea, extractul de vanilie si scortisoara si laptele de migdale si amesteca. Cand compozitia s-a omogenizat suficient, continua cu ingredientele uscate.
Poti combina intr-un bol faina de migdale, faina normala, fulgii de ovaz si praful de copt. Adauga acest mix in compozitia lichida, treptat, ca sa se incorporeze bine si sa nu se formeze cocoloase.
Toarna compozitia in forma de chec si coace-o in jur de o ora – o ora si 15 minute. La final, ar trebui ca painea cu banane sa crape deasupra si sa fie aurie.
Inainte de a o servi, las-o sa se raceasca complet. Poti savura aceasta delicioasa paine cu banane ca atare sau cu miere ori iaurt deasupra. Daca nu reusesti sa o mananci pe toata, o poti pastra si congelata.
Pofta buna! 🙂