Cu ce inlocuiesti proteinele, daca excluzi carnea din meniu?

proteineExista o tendinta din ce in ce mai intalnita de a exclude carnea din meniu nostru de fiecare zi. Nu stiu daca este un lucru bun sau rau, stiu doar ca in trecut bunicii mei consumau carne numai in zi de sarbatoare. In plus, o data venit sezonul cald, parca tuturor ne da mana sa consumam mai multe salate, lasand pe ultimul loc produsele din carne. Daca esti in aceasta situatie, cu siguranta te-ai intrebat: “Bine, bine, dar cu ce inlocuiesc proteina animal?”. Medicii spun clar: meniul din fiecare zi trebuie sa contina: proteine, glucide, carbohidrati, sigur toate in cantitatile stabilite pentru fiecare individ in parte.

Specialistii in nutritie, printre care si Nicoleta Velicu, manager Bioritmo, ne explica clar ce am putea face pentru a compensa lipsa proteinelor de origine animala. ”Ciupercile, lintea, quinoa, mazarea sunt produse pe care le putem consuma in cantitati mai mari, ca sa compensam cumva lipsa proteinelor din alimentatie, in momentul in care decidem sa renuntam la carne”, explica specialistul.

“Mi-ar placea sa insist mai mult pe quinoa. Un tip de cereale cunoscut recent in Romania si nu extrem de folosit. Denumita si ‘Mama cerealelor din Anzi’, quinoa este campioana la capitolul fier, punctul slab al dietelor vegetariene. Pe langa aceasta caracteristica extrem de importanta, exista bineinteles si aspectul gust. Quinoa seaman cu alunele la gust, asadar va fi o placerea sa o cunsumati”, conchide mangerul Bioritmo.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *