KineDok – un proiect One World Romania – se lanseaza pe 1 iulie

2705_1889678025556c21f566341Pe 1 iulie incepe KineDok: la ora 19:30 la cinema Elvire Popesco va fi proiectat documentarul „Turneul de la Besence”, zis si „Men with Balls”. Cuvantul „balls” inseamna, in acest caz, mingi. Cel care le va servi va fi chiar protagonistul filmului, primarul satului maghiar Besence, prezent la Bucuresti. Ignácz József a construit cu fonduri europene un teren de tenis in localitatea ce numara 126 de suflete si un somaj de 98%. Dansul va sustine un meci verbal si amical cu publicul bucurestean si cu presa. Apoi József va pleca la Timisoara si la Arad, unde pe 2 si 3 iulie vor avea loc urmatoarele proiectii ale filmului.

Sezonul KineDok incepe in forta, in toiul verii, cu un schimb de mingi palpitant!

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar. Pana la sfarsitul anului, 12 filme din centrul si estul Europei vor fi proiectate in 20 de locatii din 14 orase din Romania. Partenerii programului – organizatii din 5 tari europene, printre care si One World Romania – cred ca in ţarile noastre sunt oameni care au povesti si ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metoda potrivita de a le da glas.

La noi, exista oameni care vor sa consume altceva decat mainstream si exista si documentare foarte bune – dar nu exista sali si nici ragazul pentru ca acesti oameni si aceste filme sa se intalneasca. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori insotite de regizori, protagonisti sau experti cu care sa poti discuta – la clubul, in fabrica dezafectata sau in ceainaria de langa tine.

KineDok este un meniu cinematografic alternativ insotit de un pahar de vorba.

Aproape 200 de proiectii vor avea loc in Arad – la Fabrica Teba (in parteneriat cu Asociatia CitiZenit); Brasov – Cinemateca Patria; Bucuresti – la Acuarela, Elvire Popesco, J’ai Bistrot, Journey pub&more, Make a Point, Spatiul Public European, The Institute – Frontline Club; Constanta – City Hub-Biblioteca Colorata; Cluj – Casa TIFF; Galati – Muzeul de Arta Vizuala; Iasi – Casa de Cultura „Mihai Ursachi”; Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc; Oradea – Moszkva Cafe; Piatra Neamt – Ceainaria Teaz; Sfantu Gheorghe – Casa de Cultura Municipala (in parteneriat cu Asociatia de Tineret Ecou); Timisoara – Aethernativ si Ambasada; Targu Mures – J’ai Bistrot.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *