5 emotii si 7 lucruri de stiut despre filmul de animatie INTORS PE DOS de la Disney•Pixar

media_143524048357540500Bucurie, Tristete, Frica, Dezgust, Furie. Acestea sunt cele 5 emotii fundamentale care ne ghideaza si ne indruma, „vocile” micute din capul nostru care genereaza reactii, actiuni si sentimente puternice. In 2015, cele 5 emotii devin personaje principale in filmul de animatie „Intors pe dos” de la Disney•Pixar. Pentru a-i familiariza cu noile personaje, Forum Film România, impreuna cu prietenii de la Improvisneyland, au organizat la Ceainaria ARTea un atelier de improvizatie la care au participat 16 bloggeri. Pe parcursul a peste 2 ore, cei 16 s-au lasat „intorsi pe dos”, s-au jucat cu emotiile si au trecut, pe rând, printr-o serie de stari, amintiri si… emotii.

Inca de la inceput, pe regizorul Pete Docter l-a atras mult ideea de a patrunde in interiorul mintii, provocându-le imaginatia unor realizatori de filme care au purtat publicul in Monstropolis si, mai târziu, in America de Sud, intr-o casa care zbura cu ajutorul unui manunchi de baloane. „Am vrut sa explorez versiunea abstracta – nu creierul, ci mintea. Mi s-a parut perfect pentru o animatie”, a spus Docter.

De altfel, filmul „Intors pe dos” este ancorat in ADN-ul Disney•Pixar si printr-o serie de conexiuni si referinte, precum cele de mai jos:

  1. Amintirile din trecut de pe rafturile din Sediul Central si din afara lui reprezinta cadre din scena „Married Life” din filmul „Up”.
  2. Pe drumul lor inspre San Francisco, Riley si parintii ei intâlnesc pasari stând pe fire de telefon, din scurtmetrajul „For the Birds” din anul 2000, al designerului de productie Ralph Eggleston.
  3. Globul din sala de clasa a lui Riley a fost folosit in toate filmele „Toy Story”.
  4. Unul dintre colegii de clasa ai lui Riley poarta o bluza al carei model include personajele din „Toy Story”.
  5. Unele dintre masinile din San Francisco, aflate pe fundal, au autocolante auto din filmul „Cars”.
  6. Brang – numele companiei unde lucreaza tatal lui Riley – este un cuvânt absurd, menit sa sune ca un startup care s-ar potrivi pe scena tech din San Francisco.
  7. Ca un tribut adus Walt Disney Family Museum, realizatorii filmului au amplasat patinoarul de hochei al lui Riley chiar pe locul unde este pozitionat muzeul in San Francisco.

Sinopsis

Maturizarea poate fi un parcurs cu hopuri, iar acest lucru nu reprezinta o exceptie nici pentru micuta Riley, in vârsta de 11 ani, mai ales când este dezradacinata de viata ei din Midwest, odata ce tatal sau incepe un job nou in San Francisco.

Asemeni noua, tuturor, Riley este ghidata de cinci Emotii – Bucurie (Amy Poehler), Frica (Bill Hader), Furie (Lewis Black), Dezgust (Mindy Kaling) si Tristete (Phyllis Smith). Emotiile locuiesc in Sediu, centrul de control din interiorul mintii lui Riley, de unde o ajuta si o sfatuiesc zi de zi. Pe masura ce Riley si emotiile ei se straduiesc sa se adapteze la noua viata din San Francisco, dezordinea se dezlantuie. Iar când Bucuria și Tristețea sunt absorbite din greșeala in adâncurile minții lui Riley – luând cu ele câteva amintiri fundamentale –, Frica, Furia si Dezgustul sunt nevoie sa preia conducerea. Iar Bucuria si Tristetea trebuie sa se aventureze prin locuri necunoscute – Memoria de Lunga Durata, Tarâmul Imaginatiei, Gândurile Abstracte si Productia Viselor – intr-o incercare disperata de a se reintoarce la Sediu si la Riley.

Filmul „Inside Out / Intors pe dos” este distribuit de Forum Film România si a avut premiera pe 19 iunie 2015, fiind proiectat in format 3D, atât in varianta subtitrata, cât si in cea dublata.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *