Arta de a bea cafea! Uite cum poti profita la maximum de proprietatile licorii magice!

coffee-and-sweets-photography-hd-wallpaper-1920x1200-8666Cafeaua! Bautura miraculoasa care te trezeste in fiecare dimineata si care iti transforma ziua. Nimic nu se compara cu prima cana. Prajita cat trebuie, macinata perfect si fierbinte.

Se pare insa ca nu prea stim sa o bem, astfel incat sa profitam la maximum de proprietatile sale. Michael Phillips, director de training la Blue Bottle Coffee, sustine ca ne grabim sa luam prima inghititura.

Exista doua reguli pe care ar trebui sa le respectam. Prima dintre ele spune ca o cafea perfecta nu trebuie lasata prea mult in ibric sau in aparatul de facut cafea. Suprafetele calde ii vor reduce din calitate, asa ca pune-ti o cana imediat cum este gata.

Apoi ai nevoie de rabdare pentru a respecta si a doua regula: trebuie sa lasi cafeaua sa se linisteasca. „Daca vrei sa aiba o savoare deosebita, nu o bea atunci cand este fierbinte. Atunci cand se raceste putin, va deveni mai dulce„, spune Phillips.

Prepara-ti micul dejun, fa curatenie, citeste un ziar sau verifica-ti contul de Facebook pentru cel putin 20 de minute, timp in care cafeaua ta se va transforma in licoarea de care ai nevoie de a incepe ziua cum trebuie.

Pare simplu, nu-i asa? Noi inca exersam regula a doua.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns