Review „Cinderella”: O poveste eterna cu accente…magice!

media_142546667179132900Povestea Cenusaresei a fost scrisa in intreaga lume, insa cele mai cunoscute versiuni sunt cele ale lui Charles Perrault, Cendrillon si Fratii Grimm. In plus, exista foarte multe adaptari pentru film, televiziune si teatru iar mai celebra este animatia lui Walt Disney, din 1950.

Fetele de la RanEvents Comm ne-au invitat la avanpremiera „Cinderella”, unde am retrait povestea care ne-a facut sa visam in copilarie.

Versiunea pentru marile ecrane a basmului Cenusaresei este exact asa cum ne asteptam: magica. Lily James o interpreteaza perfect pe tanara Ella, care isi pierde tatal si este nevoita sa traiasca in casa alaturi de mama sa vitrega, Lady Tremaine, si surorile vitrege.

Chiar daca ne-am obisnuit cu Richard Madden in rolul lui Rob Stark din „Game of Thrones”, ipostaza de print il prinde foarte bine. Intre el si Lily exista o chimie cum rar am vazut in filmele de iubire de la Hollywood.

In schimb, am descoperit o noua fata a lui Cate Blanchett, care a reusit sa redea o mama vitrega perfida, asa cum ne-o aminteam din varianta clasica a povestii.

Helena Bonham Carter are o aparitie scurta dar incantatoare in rolul Zanei Bune care o ajuta pe Cenusareasa sa ajunga la bal.

media_142546666359172000

Regizorul Kenneth Barangh si scenaristul Chris Weitz fac ca povestea sa curga lin, cu momente amuzante si cu soricei cu ochii mari care te cuceresc inca de la inceput. Totul este plin de magine si reusesti sa traiesti inca o data povestea, desi ai auzit-o de atatea ori. Nu lipsesc efectele speciale, care fac ca basmul sa fie cat mai aproape de versiunea pe care ti-ai imaginat-o intotdeauna.

Iti recomandam sa mergi la „Cinderella” cu inima deschisa si sa te pregatesti sa fii uimita.

La final, iti dam inca sapte motive pentru care sa retraiesti povestea la cinematografe, din 13 martie.

1. Lily James, interpreta Ellei/Cenusareasa, a incercat sa adopte un stil de viata sanatos. Ea a mers zilnic la yoga, pentru a avea o silueta supla si a fi gratioasa si eleganta, asa cum trebuia sa fie Ella, personajul principal al basmului.

2.Producatorul Dante Ferretti si echipa sa au creat o sala de bal vasta si somptuoasa. Încaperea avea urmatoarele dimensiuni: peste 45 de metri lungime, 32 de metri latime si 30 de metri inaltime. Sala de bal a avut 17 candelabre facute la comanda in Itaia, aproximativ 5.000 de lumanari, mii de flori si fresce decorative, precum si draperii realizate din mai mult de 1.800 de metri de material.

3. Pentru Cenusareasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski si peste 4.8 km de cusaturi. Rochia cu care Cenusaresa isi face intrarea in palat a necesitat luni de pregatire din partea designerilor, datorita numarului diferit de accesorii ingenios proiectate, care sa-i ofere volum rochiei, dar sa fie si bine echilibrate. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia sa dea senzatia de simplitate si delicatete, chiar daca era imensa. Pentru a obtine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, in diferite nuante de albastru care, puse laolalta, au format acea culoare liliachie apoasa a rochiei.

4. Condurii de sticla pe care Cenusareasa ii poarta la bal reprezinta unul dintre cele mai pretuite momente din povestea originala a lui Charles Perrault. Pentru Sandy Powell, procesul de design a fost incitant si descurajator deopotriva. „Am cercetat mai multe posibilitati de a crea un pantof de sticla si mi-am dat seama ca era extrem de important sa straluceasca, adica trebuia realizat din cristal, intrucat sticla nu sclipeste”, spune Powell. Forma pantofului a fost inspirata de un pantof elegant din anii 1890, gasit de catre ea intr-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtata, din cauza faptului ca erau din cristal, care nu are flexibilitate. Însa au fost folosite ca recuzita fie pentru scenele in care sunt probate de fecioarele din regat, fie cand diferite modele au fost sparte pentru anumite scene.

5. Cenusareasa trebuie sa se intoarca acasa inainte de miezul noptii, inainte ca vraja aruncata de Zana Ursitoare sa se spulbere, iar caleasca ei sa se transforme la loc intr-un dovleac. Astfel, a fost creata o frumoasa caleasca aurie in forma de dovleac, in stare perfecta de functionare, fiind trasa de patru cai albi. Caleasca avea 3,5 m inaltime, 5 m lungime si cantarea aproape 2 tone.

6. Machiajul folosit pentru personajul Cenusareasa este unul simplu si natural, aceasta iesind in evidenta fata de restul personajelor, care erau machiate mai intens. Pentru scena balului, a fost nevoie de 50 de persoane in plus care sa se ocupe de machiaj si coafat pentru toti figurantii care luau parte la filmari. Acestia au lucrat indeaproape cu Powell si echipa sa, luandu-le cate 5 ore pentru pregatirea fiecarui personaj extra, care trebuia imbracat, machiat si fotografiat.

7. Doi dintre artistii implicati in acest film au facut parte din distributia de cinci stele a seriei „Harry Potter”. Regizorul Kenneth Branagh a jucat rolul profesorului Gilderoy Lockhart in „Harry Potter si Camera Secretelor”, iar Helena Bonham Carter a interpretat-o pe Bellatrix Lestrange – un rol opus fata de cel pe care il joaca acum in „Cenusareasa”, unde este Zana cea Buna.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *