Recenzie „American Sniper”

american-sniper-972396l„American Sniper” ar putea fi cel mai dur si cel mai real film realizat vreodata despre experienta barbatilor in razboi. De ce? Pentru ca nu este nicio mandrie sa faci asta. Pelicula este inspirata dupa o poveste reala.

Rolul principal il prezinta pe Bradley Cooper in interpretarea lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militara a S.U.A.

Chris este trimis in Irak cu unica misiune de a-si proteja camarazii pe campul de lupta. Acuratetea tintei sale a salvat multe vieti, motiv pentru care colegii de arme l-au supranumit „Legenda”. Insa povestea lui a ajuns dincolo de liniile inamicilor, care au pus pret pe capul sau si l-au transformat in tinta ravnita pentru insurgenti. Cu toate dramele razboilui, Chris se mai loveste si de datoria de a fi sot si tata model pentru familia care il asteapta acasa.

In ciuda pericolului si a dorului de casa, militarul duce la bun sfarsit patru misiuni de razboi, in care nu-si lasa in urma niciun camarad. Totusi, odata ajuns langa sotie si copii, isi da seama ca traumele de pe campul de lupta nu ii vor da pace niciodata.

american-sniper-909148l-imagine

Bradley Cooper il interpreteaza excelent pe Chris Kyle, omul care este un erou pentru toata lumea, mai putin pentru el.

„American Sniper” nu este un film despre razboi sau anti-razboi, este un pic din fiecare. Nu tine parti, dar nu este apolitic.

Clint Eastwood s-a intrecut pe sine, desi gurile rele spun ca nu ar fi trebuit sa faca un film despre razboi. Cu toate acestea, „American Sniper” este mai mult despre raul pe care fiintele umane si le fac unele altora.

Chiar daca pare un film clasic american despre razboi, dincolo de aparente exista mult mai multa profunzime. Pelicula este inspirata din autobiografia lui Chris Kyle, asa ca cea mai mare parte a actiunii se petrece din punctul sau de vedere.

american-sniper-263816l-imagine

Nici rolul Siennei Miller, transformata complet, nu este de ingnorat. Reuseste sa fie exact sotia de soldat SEAL care traieste cu teama ca ar putea ramane vaduva in orice moment.

Dincolo de tragedia razboiului, exista tragediile personale ale tuturor personajelor implicate in film. Un om normal face lucruri indicente in numele unui bine mai mare, asa cum incearca el sa se convinga.

Per total, „American Sniper” a reusit sa ne impresioneze.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *