Începând cu 28 august, în benzinăriile Rompetrol se ascultă muzica Festivalului George Enescu

Rompetrol - Festivalul George Enescu

Începând cu 28 august, benzinăriile Rompetrol din București vor difuza muzică clasică, ca parte a parteneriatului cu Festivalul Internațional George Enescu. Vor putea fi ascultate înregistrări din edițiile trecute, intrepretări ale unor giganți ai scenelor internaționale. De asemenea, vor fi incluse în selecția de piese intrepretări ale câștigătorilor ultimei ediții a Concursului Internațional George Enescu. Muzica lui George Enescu, dar și a altor compozitori de renume va putea fi ascultată între orele 16:00 și 23:00 în 11 locații din București, sonoritățile Festivalului fiind astfel aduse mai aproape de publicul meloman și nu numai.

“Promovarea culturii și a artiștilor români și internaționali este un element important pentru dezvoltarea frumoasă și sănătoasă a comunităților. Suntem parteneri de tradiție ai festivalului George Enescu, iar anul acesta am vrut să aducem mai aproape de publicul român muzica festivalului, prin difuzarea ei în benzinăriile Rompetrol din București, pentru a aduce mai multă armonie, în ton cu tema ediției 2019.” Alexey Golovin, director, department juridic și afaceri corporative, KMG International.

Rompetrol este de 10 ani partener al Festivalului George Enescu. In acești ani, am dezvoltat numeroase proiecte culturale, aducând artiști români și internaționali mai aproape de comunitățile noastre locale și promovând muzica clasică prin diferite inițiative. Parteneriatul semnat în 2010 între Grupul KMG International și organizatorii Festivalului și Concursului „George Enescu” este un angajament de a susține evoluția culturii în România, cu participarea muzicienilor români și internaționali.

Activitățile susținute de KMG International în cadrul Festivalului includ gala Festivalului, concertul Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam și, în cadrul Concursului, Grupul a susținut, de asemenea, prezența mai multor artiști din Kazahstan, precum Zhibek Mussurgaliyeva și Erzhan Kulibaev. În cadrul ediției 2019, Rompetrol și Festivalul George Enescu au dezvoltat mai multe proiecte asociate, printre care se numără quiz-uri și concursuri pe diferite canale media (radio, online), ce premiază publicul audiofil cu bilete la diferite concerte din cadrul festivalului.

Despre Festivalul George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu este cel mai prestigios eveniment de muzică clasică din România și unul dintre cele mai intense din lume. Festivalul reunește odată la doi ani, în jurul numelui și operei lui Enescu, soliști internaționali din vârful ierarhiei artistice mondiale, orchestrele cele mai bine cotate ale momentului, dirijori consacrați cu viziuni interesante.

În sălile de concerte din București vor urca pe scenă, începând cu 31 august 2019, peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii alături de peste 1000 de artiști români și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Orchestrele Berliner Philharmonic, Royal Concertgebouw, London Symphony, Staatskapelle Dresden, Rundfunk-Sinfonie Berlin, St. Petersburg Philharmonic, Maggio Musicale Fiorentino, Oslo Philharmonic, Orchestra Academică de Stat a Rusiei sunt numai cîteva din marile ansambluri care vor concerta la București.

Lawrence Foster, Kirill Petrenko, Mariss Janssons, Gianandrea Noseda, Cristian Mandeal, Fabio Luissi, Horia Andreescu sunt doar câteva nume din cei 40 de dirijori renumiți ai momentului care se vor afla la pupitrele festivalului. Melomanii vor putea alege, după preferințe, lucrări din epoci muzicale diverse, formate de spectacol clasice sau abordari noi, îndraznețe, vor putea alege instrumentul preferat- din 19 concerte și recitaluri de pian, peste 20 de concerte și recitaluri de vioară și violoncel, 14 opere în concert plus formule speciale de reprezentare așa cum este Mozart Week in Residence.

Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc peste 300 de evenimente conexe, concerte și transmisiuni directe în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare, tururi ghidate, un Festival Enescu al copiilor, un concurs național de artă, ateliere și activări muzicale, proiecte asociate menite să împărtășească unui public cât mai larg bucuria muzicii clasice și extraordinara personalitate a lui George Enescu.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *