Hidratarea tenului – mit sau adevăr? Sfaturi de la un makeup artist premiat internațional

Iana Willkofer

Cu toții auzim și citim peste tot că trebuie să ne hidratam corespunzător, să hidratam tenul, însă foarte rar este explicat și de ce.

Iana Willkofer, makeup artist premiat internațional, explică motivele pentru care ar trebui ca fiecare dintre noi să își hidrateze tenul.

“În primul rând, vă spun din poziția mea de make-up artist cât este de grav atunci când vine o clientă la machiaj și are tenul deshidratat. Uneori este deshidratat, uscat, dar cu exces de sebum. În ridurile nazolabiale, colagenul crăpat face probleme mari: fondul de ten nu se menține în locul acela. Orice aș face eu, ca makeup artist, oricâte produse de hidratare aș aplica, în zona respectivă fondul de ten crapă și devine uscat în maximum 30 de minute. De fapt, acest lucru se întâmplă la prima mimică a feței, la primul zâmbet sau la primul gest mai expresiv. Makeup artiștii nu pot repara această problemă, oricât s-ar strădui.

În plus, multe femei trăiesc cu mitul tenului gras. Nu folosesc  creme hidratante  deoarece sesizează un exces de sebum  în zona T și cred, automat, că au tenul gras și nu mai este nevoie să aplice cremă. De cele mai multe ori, această idee este total falsă. De multe ori, femeile au tenul uscat cu exces de sebum. Pentru că nu aplică o cremă hidratantă și nu se hidratează corespunzător, tenul încearcă să se hidrateze singur din interior și produce exces de sebum.“, spune Iana Willkofer.

Cum ar trebui să avem grijă de tenul nostru?

“În primul rând, trebuie să ținem cont de demachierea și curățarea tenului. Tenul trebuie demachiat și curățat de două ori pe zi, indiferent dacă ne-am machiat sau nu în timpul zilei. Impuritățile din aer se depun pe piele, cauzând în timp înfundarea porilor, apariția acneei și a punctelor negre.

În al doilea rând, hidratarea interioară. Nu este niciun mit ca 2 litri de apă pe zi fac minuni cu corpul și tenul nostru. Ridurile fine dispar, până și colagenul crăpat din șanțurile nazolabiale, cel despre care vorbeam la început, se reface vizibil. Pungile de sub ochi dispar, culoarea tenului nu mai este cenușie, devine o culoare sănătoasă cu acea strălucire naturală. Scade producția sebumului iar tenul nostru, per total, arată mult mai bine.

În al treilea rând, este foarte important să folosim creme hidratante încă de la vârste fragede. Sunt multe fete de  15-16 ani cu tenul foarte uscat, iar acest lucru duce la apariția unor riduri mult prea devreme. Ținând cont de vârstă, ar trebui să folosim creme hidratante, anti-age, sau noaptea, pe cele de regenerare. De asemenea, nu trebuie să uităm gomajul de 1-2 ori pe săptămână, care înlătură celulele moarte de pe suprafața pielii și ne ajută să avem acea piele catifelată, despre care visam toate.”, le sfătuiește Iana Willkofer pe toate doamnele și domnișoarele.

            Iana Willkofer este triplă campioană mondială la World Makeup Wars, câștigătoarea locului 1 la Estetica Awards, makeup artist la New York Fashion Week, membru al juriului la Campionatele Naționale de makeup din România – Beauty Forum. Lucrările sale au apărut în multe reviste de specialitate, atât în țară, cât și în străinătate: Makeup Magazine, MUP magazine, Intercoiffure, Trend Prive, Institute și altele. Este fondatoarea școlii Iana Willkofer Makeup Academy din Praga.

Mai multe detalii despre Iana, pe https://ianawillkofer.com/

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *