Prin campania „Descopera Bucurestiul la Picnic”, compania isi doreste sa inspire oamenii sa adopte un stil de viata sanatos, incurajand picnicul ca obicei socio-culinar, prin care fiecare se poate bucura, in mod responsabil, de natura, de o masa gustoasa si de compania celor dragi.
Bucurestiul iti ofera o varietate de locuri pentru iesirile la picnic, iar pentru o escapada urbana nu ai nevoie decat de o companie buna, un cos de picnic, o patura si un cer senin. Pentru ca alegerea ta sa fie una mai usoara, ai la dispozitie harta celor mai cool locuri de picnic din Capitala: Domeniul Mogosoaia, Ferma Animalelor Pantelimon, Parcul Dendrologic USAMV, Parcul Herastrau, Parcul Ion Voicu, Parcul Kiseleff, Acoperis Promenada, Rezervatia Vacaresti, Insula din Parcul Tineretului si chiar un balon cu aer cald ce te poate duce spre destinatii precum Delta Neajlovului, Rezervatia Comana, Caldarusani sau zona de sud a Bucurestiului (Clinceni, Mihailesti, Gorneni).
Becel a pregatit si o serie de recomandari pentru ce ar trebui sa iti iei cu tine atunci cand vrei sa iesi la picnic.
Tips & tricks pentru un picnic perfect
Inainte sa pornesti catre destinatia de picnic, asigura-te ca iesirea ta in aer liber va fi una de tinut minte. Incepe prin a-ti alege un loc preferat pentru aceasta escapada urbana.
Ce nu trebuie sa iti lipseasca din bagajul pentru picnic: patura de picnic, un cos, lumanari anti-tantari, perne, tacamuri, caserole, gentuta termoizolanta, sandvisuri gustoase si bauturi racoroase. Nu uita nici de elementele de decor care pot transforma iesirea ta la picnic intr-o experienta inedita. Ia cu tine o umbreluta de soare, ochelarii de soare, carti de joc, palete de badminton sau o chitara. La final, nu uita sa strangi deseurile menajere pentru a lasa in urma un loc curat!
Idei de retete de picnic
Crostini cu branza de capra, struguri si rozmarin
Ingrediente:
– 1 bagheta
– 60 g Becel
– 120 g branza de capra tartinabila
– 200 g boabe de struguri roz
– 1 crenguta de rozmarin
Preparare:
Bagheta se feliaza si se prajeste. Intr-o tigaie se incalzeste margarina si se adauga boabele de struguri si crenguta de rozmarin. Se gatesc impreuna pentru cateva minute, pana cand strugurii incep sa se inmoaie. Pe feliile de paine se intinde branza de capra, deasupra ei dispunandu-se boabele de struguri.
Tartine cu prosciutto si smochine
Ingrediente:
– 8 felii de paine alba
– 8 felii de prosciutto
– 4 smochine proaspete
– 20 g Becel
– 100 g crema de branza
– 10 g miez de nuca
Preparare:
Painea se unge cu margarina, apoi se intinde crema de branza. Se asaza cate o felie de prosciutto si jumatate de smochina pe fiecare felie de paine. Se decoreaza cu miez de nuca.