Ingrediente
Pentru baza
225g de biscuiti cu ovaz, macinati
110g de unt topit
Pentru crema
300g de crema de branza
250g de smantana
3 oua, albusul separat de galbenus
110g zahar brun
5 linguri de crema Baileys
5 lingurita de gelatina pudra
50g de alune de padure coapte si maruntite
o mana de ciocolata rasa pentru decor
Ai nevoie de o forma unsa usor cu unt, diamentru 23 de centimetri.
Mod de preparare
1. Amesteca bine biscuitii macinati si untul topit si tapeteaza bine forma. Pune la frigider.
2. Folosind un mixer electric, amesteca bine crema de branza, smantana, galbenusurile si zaharul. Adauga crema Baileys. Intr-un vas mic, pune gelatina cu cateva linguri de apa si lasa sa se ingroase. Incalzeste apoi intr-un vas de apa si incorporeaza in crema.
3. Bate albusurile de ou si pune-le in crema. Adauga crema peste baza de biscuiti, acopera cu folie alimentara si lasa la rece peste noapte.
4. A doua zi, decoreaza cu ciocolata rasa, alunele macinate si inca putin Baileys.