Sosul din aceasta reteta de ciocolata te va cuceri, mai ales ca este foarte aromat.
Ingrediente
Unt topit pentru ungerea formelor
Cacao pudra pentru a presara
275g de ciocolata neagra
225g de unt nesarat
400g de zahar
jumatate de lingurita de extract de vanilie
5 oua mari batute
200g de faina
Ai nevoie 8 forme de budinca.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune unt topit in formele de budinca, adauga pudra de cacao si tapeteaza bine. Topeste ciocolata si untul nesarat intr-o tigaie. Ia de pe foc si adauga zaharul si extractul de vanilie. Lasa sa se raceasca usor.
2. Incorporeaza ouale in amestec cate putin, apoi adauga si faina si putina sare.
3. Imparte in forme si umple-le doua treimi. Pune-le pe randul din mijloc al cuptorului si gateste-le 12 minute. Ia-le din cuptor, desprinde-le de margini usor cu un cutit si intoarce-le. Serveste cu inghetata de vanilie si fructe de sezon.