Companiile din România cu soluții din sectorul energetic și verticalele aferente ar putea beneficia de investiții substanțiale de la EIT InnoEnergy participând la PowerUp!Challenge

Country final Romania

Companiile românești care au produse și servicii din zone precum energie, mobilitate, cleantech, smart cities pot aplica aici până pe 6 martie 2020 la PowerUp! Challenge, organizat la nivel național de InnoEnergy prin REPOM, una dintre companiile care formează consorțiul care gestionează hubul local. Finala națională a competiției va avea loc sub umbrela evenimentului cu tradiție în România “Ziua Energiei Brașov”.

Inițiativa PowerUp! reprezintă o oportunitate pentru companiile inovatoare aflate în orice etapă de dezvoltare care, astfel, pot utiliza toate facilitățile exclusive oferite de InnoEnergy. În calitate de co-creator, investitor inteligent și catalizator al industriei, InnoEnergy ajută antreprenorii și companiile să-și pună în practică ideile unice, oferindu-le suport pentru implementarea produselor și serviciilor pe piață, pentru creștere sau extinderea prezenței lor la nivel global.

Echipa de profesioniști a InnoEnergy ajută companiile selectate (startup-uri, companii în faza scale up și IMM-uri) să își monetizeze ideile și să se extindă pe piețele internaționale. Companiile alese au posibilitatea de a obține finanțări substanțiale care pot ajunge la mai multe milioane de euro.

În România, compania locală Ringhel a fost prima care a intrat în ecosistemul InnoEnergy. Ringhel este cea mai importantă companie de software de energie de pe piața românească, cu o cotă de piață de peste 50%. Viziunea Ringhel este de a transforma modul în care companiile de energie și gaze reacționează la schimbările de pe piață și cele de reglementare, implementând soluții care permit furnizorilor de servicii publice să acționeze și să reacționeze rapid. Ca afacere în creștere, Ringhel va primi sprijin din partea InnoEnergy pentru a intra pe noi piețe și pentru a-și gestiona eficient lanțul de aprovizionare. Focusul lui Ringhel este de a îmbunătăți tehnologia la cel mai înalt nivel și de a o transpune în platforme sau produse inovatoare pentru clienții săi, pentru a-i ajuta să crească și să asigure dezvoltarea afacerii într-un mediu dinamic și de încredere.

„PowerUp este o competiție la nivel înalt pentru startup-uri mai mature, unde vor putea să țină susțină prezentări și să întâlnească investitori. Între timp, ne propunem să aducem pe piață startup-uri românești, inovatori, IMM-uri în ecosistemul de accelerare InnoEnergy și sunt foarte bucuros că anul acesta avem deja prima astfel de companie locală care a primit investiții de la InnoEnergy. Ringhel este o companie din București care dezvoltă software pentru piața energiei. Ei sunt prima noastră poveste de succes și sperăm că mai multe startup-uri vor crește prin programele InnoEnergy și că se vor alătura ecosistemului, că vor primi investiții și vor deveni actori mondiali sau cel puțin europeni pe piața inovării energetice, cu ajutorul serviciilor pe care noi le oferim”, a declarat Ionuț Țața, directorul hub-ului local al InnoEnergy.

În ultimii cinci ani de când rulează programul, InnoEnergy a sprijinit aproximativ 200 de proiecte, dintre care 121 sunt deja pe piață în faza de comercializare și le-a ajutat să obțină 117 milioane de euro sub formă de finanțări externe. Aceste startup-uri au 42 de brevete, iar timpul mediu de comercializare este de doar 16 luni.

Startup-urile care aplică la PowerUp! vor intra automat în competiție pentru titlul “Start-up of the Year”. Câștigătorii finalelor naționale vor concura în cadrul Marii Finale la impact’20 – cel mai mare eveniment economic din Europa Centrală și de Est. Cele mai bune startup-uri vor primi premii în bani (premiul I – 500.000 de euro, premiul II – 10.000 de euro, premiul III – 5.000 de euro) și toți finaliștii vor avea șansa de a-și prezenta ideile în fața celor mai relevanți reprezentanți ai industriei și ai unor fonduri de investiții. Finala națională va avea loc la Brașov în data de 17 mai în cadrul evenimentului “Ziua Energiei Brasov”.

Pentru a aplica pentru PowerUp Challenge, companiile trebuie să depună cererile de înscriere până la data de 6 martie 2020 pe site-ul InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *