Povestea nemuritoare a Cenusaresei revine pe marile ecrane!

Afis_CenusareasaLa o distanta de 65 de ani de la premiera animatiei de exceptie realizate de Studiourile Disney, „Cenusareasa” readuce in atentia publicului basmul nemuritor care a incantat generatii intregi, intr-un spectacol vizual uimitor.

Echipa din spatele productiei a avut sarcina de a readuce personajele indragite pe marele ecran, fara sa produca schimbari radicale povestii asa cum o stiu fanii. Regizorul Kenneth Branagh nu si-a inchipuit ca va regiza vreodata o adaptare a unui basm, dar dupa ce a citit scenariul scris de Chris Weitz, si-a dat seama ca povestea il atrage intr-o maniera la care nu se gandise pana atunci.

Filmul „Cenusareasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

CINDERELLA

„Am fost captivat de puterea povestii si am simtit ca ma sincronizez cu imaginea sa artistica asa cum era dezvoltata. Este o poveste clasica, iar personajul principal porneste intr-o calatorie spre descoperirea pe sine. Multi se pot identifica cu acest context, asa ca textura si incadrarea povestii au fost ideale pentru un regizor si mi-am dorit sa le explorez”, afirma regizorul.

Producatorul David Barron, partener si colaborator cu Branagh pe mai multe proiecte, considera ca regizorul britanic este alegerea perfecta pentru acest film: „Am lucrat cu Ken de peste 20 de ani si este persoana ideala pentru a regiza Cenusareasa. Este pasionat de a spune povesti si are capacitatea de a gasi umanitatea personajelor in orice situatie, chiar si pentru basme.”

CINDERELLA

Asa cum spune si producatorul Simon Kinberg, povestile simple sunt cele care ne devin dragi si raman in sufletul nostru. „Nu conteaza de cate ori sunt repovestite sau reinterpretate, povesti precum Cenusareasa devin nemuritoare”, marturiseste Kinberg.

Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) si cu o distributie printre care se numara Cate Blanchett (detinatoare a doua premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) si actrita Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizaza la Oscar, filmul „Cenusareasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) si David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producator executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *