Trateaza retragerea gingiilor cu o tehnica unica in Romania

Explore-6-super-power-foods-for-healthy-teeth-and-gumsAproximativ 50% dintre persoane sunt predispuse la afectiuni parodontale indiferent de cat de strict sunt respectate regulile de igiena orala. Netratate la timp, acestea afecteaza grav nu doar tesutul gingival, ci si osul, fiind unele din principalele cauze a pierderii dintilor. Totusi, daca vreti sa zambiti frumos, nu trebuie neaparat sa treceti printr-un proces traumatizant si dureros deoarece medicina a evoluat.

Respiro Dental aduce in Romania cea mai noua metoda de tratament a retractiei gingivale, cu recuperare aproape imediata, fara durere sau cicatrici. Tehnica este aplicata de catre Dr. Daniel Borteanu, la ora actuala singurul medic din Romania si unul dintre cei 4 medici din Europa care a absolvit cursurile Dr. John Chao, Alhambra Dental din Los Angeles, California, inventatorul tehnicii Pinhole Surgical Technique (PST).

Comparativ cu metoda traditionala, unde retractia gingivala recidiveaza dupa aproximativ doi ani si impune noi interventii si costuri, rezultatele regenerarii gingivale minim invazive sunt unele de durata.

Cum stii daca trebuie sa apelezi la aceasta tehnica?

Desi se instaleaza treptat si poate trece neobservata, retractia gingivala incepe sa devina o problema atunci cand apar primele semne care o indica: inflamatia gingivala, sensibilitatea la rece si la cald, expunerea radacinilor dintilor si aspectul alungit al acestora.

Astfel, netratata la timp, inflamarea gingivala nu doar ca va compromite zambetul, dar duce in timp la dureri, carii profunde, deteriorarea gingiei sau chiar mai grav, la pierderea dintilor.

Principalele cauze ale retractiei gingivale sunt: inaintarea in varsta, periajul agresiv si incorect, depunerile de tartru, abuzul de scobitori, bruxismul, lucrari stomatologice necorespunzatoare sau nefinisate (coroane care pot irita gingia) si chiar deplasarea dintilor pe arcada in urma purtarii aparatului ortodontic.

Care sunt avantajele unice ale regenerarii gingivale minim invazive?

Principalul avantaj al regenerarii gingivale minim invazive este faptul ca aceasta nu presupune grefari, suturi complicate sau incizii, ci implica doar o simpla ajustare a tesutului deja existent. In plus, veti resimti mai putin disconfort deoarece nu se folosesc bisturie sau alte instrumente chirurgicale invazive, comparativ cu metoda traditionala de grefare. Tocmai de aceea, interventia dureaza aproximativ o ora si se pot rezolva pana la 10 dinti in aceeasi sedinta, rezultatele fiind excelente, cu un aspect natural si de durata.

Cat dureaza recuperarea?

Regenerarea gingivala minim invaziva este o interventie simpla, pacientul se recupereaza mai rapid prin comparatie cu metoda traditionala de grefare. Dupa tratament, locul de interventie devine aroape invizibil, iar durerile sunt minime. Datele clinice obtinute pe parcursul unui studiu realizat pe 43 de pacienti au aratat ca toti pacientii cu retractii gingivale s-au vindecat fara probleme, gingia pastrandu-si toate caracteristicile, fara diferente de culoare sau de alta natura.

Timpul de vindecare difera de la caz la caz, insa o vindecare completa s-a constatat la 6 saptamani de la interventie. Chiar am si imbunatit tehnica in ultimul an, prin introducerea A-PRF, o metoda dezvoltata de prof. Joseph Choukroun, deja populara in toata Europa. Aceasta consta in obtinerea din sangele pacientului, centrifugat in cabinet, a unor compusi bogati in elementele responsabile de vindecare. Implicarea acestei metode face ca vindecarea sa fie mai rapida si mai sigura.” – explica dr. Dan Borteanu, medic stomatolog in cadrul Respiro Dental, singura clinica din Romania in care se efectueaza aceasta procedura.

Un control regulat la medicul dentist si o discutie despre obiceiurile defectuoase ajuta la intelegerea problemei, interventia rapida si stoparea procesului. Totusi, pentru ca rezultatele obtinute sa fie de durata, pacientii care opteaza pentru aceasta metoda trebuie sa aiba o igiena orala corespunzatoare (periaj dentar de doua ori pe zi si folosirea atei dentare si a apei de gura) si sa mearga o data la 6 luni la cabinetul stomatologic pentru detartraj.

Pretul unei astfel de proceduri incepe de la 100 euro per dinte, la care se mai adauga costul membranelor de colagen.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *