Top 5 beneficii ale masajului

masaj sovata fetede10Întâmpină toamna cu un tonus de invidiat. Revitalizează-te! Cu ajutorul masajului poți elimina multe dintre problemele pe care le ai atunci când vine vorba despre sănătatea corpului sau a psihicului tău. De ce? Pentru că este remediul antistres ideal datorită efectului intens imediat, cât și pe termen lung.

Iată un top 5 beneficii ale masajului de la Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Sovata Ensana Health Spa Hotels:

  1. Efect direct de relaxare musculo-articulară, dar și indirect, psihic, prin eliberare aproape instantanee de oxitocină, hormonul armoniei individuale și sociale. Oxitocina are efect analgezic, de activare a circulației, induce relaxarea psihică și o stare de bine, de calm. Masajul este remediul antistres ideal datorită efectului instant. Poți alege dintr-un meniu foarte generos ce cuprinde de la masajul medical, la masaj limfatic general și altele – masaj thailandez, masaj cu pietre vulcanice, masaj sincron, masaj cu ulei cald.
  2. Are un rol extraordinar în menținerea unei imunități puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul și infecțiile virale. Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată. Persoanele care au un nivel ridicat de stres, tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. O combinație între stres, lipsă de somn și nutriția necorespunzătoare, duce în mod cert la reducerea capacității sistemului nostru imunitar de a se proteja în mod natural împotriva bacteriilor și a infecțiilor.
  3. Drenaj limfatic manual. Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp, consecințele fiind multiple: oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și fizică – dureri musculare, scăderea imunității (răceli frecvente), creșterea în greutate și apariția celulitei. Drenajul limfatic manual total, practicat de maseuri specializați, permite activarea progresivă a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele sunt imediate, prin activarea tuturor eliminărilor, cel mai vizibil la nivel urinar. Pentru un efect de durată (detoxifiere inter- și intracelulară) sunt necesare minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.
  4. Îmbunătățește aspectul pielii prin stimularea circulației sanvine. Acesta înlătură celulele moarte de pe suprafața epidermei, rezultatul fiind o piele catifelată, mai elastică și fară riduri.
  5. Iți dă energie! Visezi să fii mai energică? Contează pe masaj! El stimulează musculatura și te revigorează. Masajul înlătură blocajele de energie și elimină durerile articulare, spinale și musculare.

Masaje de relaxare, cat si alte terapii pentru trup si suflet gasesti pe http://www.ensanahotels.com/hotel-sovata/ro.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *