Laserul te scapa de tatuajele pe care nu le mai vrei

media_144420601787727500Tatuajele, candva simbol al adolescentului rebel, au devenit acum „accesorii” des intalnite. Cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta, un tatuaj realizat intr-un moment al vietii se poate transforma intr-un regret sau, mai mult decat atat, prezenta acestuia intr-un loc vizibil poate avea consecinte si asupra vietii sociale sau profesionale.

Medici esteticieni din intreaga lume au constat o crestere a numarului de pacienti care doresc indepartarea tatuajelor, fie pentru ca au trecut intr-o alta etapa a vietii, fie din cauza ca au fost prost executate sau plasate in locuri total nepotrivite.

Interventia cu laser, cea mai eficienta metoda de indepartare a tatuajelor

In urma cu cativa ani, indepartarea unui tatuaj se realiza prin inlocuirea pielii tatuate sau arderea chimica, insa prin ambele metode in locul in care are loc interventia raman cicatrici sau urme inestetice. Astazi, indepartarea tatuajelor se realizeaza cu ajutorul laserului, care actioneaza doar la nivelul pigmentului si nu lezeaza in niciun fel pielea. Metoda necesita mai multe sedinte pentru indepartarea completa a tatuajului, laserul actionand treptat asupra pigmentului si decolorand-ul progresiv.

Laserul actioneaza asupra pigmentului, fara sa afecteze in niciun fel pielea

„Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserelor Q-switch este cea mai eficienta metoda oferita de medicina estetica. Laserele Q-switch distrug doar pigmentul din profunzimea pielii, fara sa o afecteze pe aceasta. Procedura se realizeaza de obicei cu ajutorul anesteziei cu gheata, cremei anesteziante sau chiar cu injectarea de anestezic, in functie de zona in care se lucreaza sau de sensibilitatea persoanei”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Numarul de sedinte necesare pentru indepartarea unui tatuaj depinde de culoarea, densitatea, profunzimea sau tipul de pigment utilizat, asadar este dificil de spus de la inceputul procedurii cate sedinte sunt necesare. Cel mai usor se indeparteaza negrul si albastrul inchis, mai dificil fiind de scos rosu, verde sau galben.

In urmatoarele zile de la interventie, zona se va umfla si inrosi la fel ca in cazul procedurii de realizare a tatuajului. Se recomanda aplicarea unei creme hidratante care sa hraneasca si sa protejeze zona, zilnic, timp de patru saptamani.

Pretul unei astfel de interventii cu laser Q-switch variaza in functie de suprafata tatuajului si densitatea pigmentului, care dicteaza numarul de sedinte necesare pentru eliminarea acestuia. Mai multe informatii despre procedura de indepartare a tatuajelor sau alte interventii estetice se gasesc pe http://www.drdoboscalin.ro.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *