De ce ingrediente ai nevoie:
120 grame unt
250 grame faina
200 grame zahar brun (puteti folosi si alb, noua ne-a placut cel brun)
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
jumatate de lingurita de sare
2 oua
3 banane pasate
70-100 grame nuci
1 jumatate de banana si o lingurita de zahar pudra, ambele pentru ornat
Si iata magia: amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza, dupa care adauga ouale peste „crema” formata si mixeaza bine. Faina, bicarbonatul si sarea amesteca-le intr-un castron si adauga-le treptat peste compozitia cremoasa. Mixeaza pana s-a omogenizat si adauga bananele si nucile.
Compozitia se pune intr-o tava de chec (sau cozonac) unsa cu unt si se orneaza cu feliile de banana si zaharul pudra, care va deveni o crusta delicioasa. Apoi se baga in cuptorul incalzit si se tine timp de o ora la temperatura medie.
Se scoate tava din cuptor si se serveste cand este complet racita.
Spor la gatit! 🙂