Nimic nu se compara cu o reteta delicioasa de pandispan cu fructe de sezon.
Ingrediente
250g faina
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
85g de unt topit
100g de zahar muscovado
150ml lapte
2 oua mari
4 mere
250g mure
Pentru topping
50g unt
2 lingurit de zahar muscovado
zahar pudra
Mod de preparare
1. Adauga faina, praful de copt si scortisoara intr-un vas mare. Adauga untul, zaharul, laptele si ouale si amesteca bine cu un mixel eletric. Pune intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 190 de grade.
2. Curata de coaja merele si taie-le in opt felii. Aranjeaza-le deasupra prajiturii, apoi adauga murele, impingandu-le mai mult in aluat. Adauga untul topit si zaharul muscovado deasupra.
3. Coace timp de 55 de minute. Lasa la racit in tava. Presara zahar pudra.