Ingrediente
150g cireste glasate
350g faina
300g coacaze
500g stafide mici
150g stafide
100g amestec de coji de fructe
100g de amestec de nuci maruntit
2 lingurite de amestec de condimente pentru prajitura
1 lingurita scortisoara
1 lingurita de extract de vanilie sau migdale
coaka de la o lamaie
coaja de la o portocala
300g unt
300g zahar
6 oua
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 150 de grade.
2. Taie pe jumatate si spala ciresele, pune-le intr-un vas mare cu faina (pastreaza 2 lingurite) si toate ingredientele, mai putin untul, zaharul si ouale.
3. In alt vas mare, bate untul si zaharul pana obtii un amestec moale. Incorporeaza ouale pe rand. Adauga cele doua lingurite de faina ramase. Pune amestecul de zahar in amestecul de faine cu fructe si amesteca inca o data bine. Pune intr-o tava si netezeste bine.
4. Pune la cuptor pe randul din mijloc si coace timp de de 30 de minute, apoi redu temperatura la 140 de grade. Coace inca trei ore. Lasa la racit.