Ingrediente pentru 2 portii:
400g paste integrale
1 ceapa de apa
2 buc bete de telina
100g boabe de mazare
100g pastai de fasole verde
6 rosii cherry
6 frunze de busuioc
200g sos rosii
50 g unt Koliba
100g cascaval Koliba ras
patrunjel, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mai intai se taie verdeturile in bucatele oblice. Se incalzeste apoi untul Koliba intr-o tigaie, se adauga legumele tocate si se lasa pe foc ~7 minute, amestecand in tot acest timp. Dupa ce legumele s-au calit in tigaie, se adauga sosul de rosii si se amesteca pana la omogenizare.
Intre timp, sunt puse pastele la fiert, respectand indicatiile de pe pachet, in apa cu sare, altfel nu vor avea gust. Dupa ce s-au fiert, se scurg si se adauga peste sos, se mai lasa pe foc cateva minute si gata!
Pastele se servesc cu cascaval ras Koliba, busuioc si patrunjel proaspat presarat deasupra.
Reteta realizata de Chef Gabriela Simion