Liftingul facial nechirurgical te intinereste cu peste 10 ani in doar o ora

face and hands of beautiful womanCu pasi marunti, dar siguri, romancele incep sa se alinieze trendului international de estetica, acolo unde liftingurile faciale si procedurile de intinerire chirurgicale scad cu peste 30%.

Medicii de top din America si Anglia, acolo unde se realizeaza cele mai multe proceduri estetice insista asupra esteticii dinamice si naturaletii fetei, cu mobilitate ridicata. Daca in America in anul 2014, conform Asociatiei Americane a Chirurgilor Esteticieni, procedurile cosmetice noninvazive au avut cea mai mare crestere de pana la 4%, pe primul loc calificandu-se injectarile cu Botox (6.7 milioane proceduri) si acid hialuronic (2.3 milioane proceduri), in Romania la mare cautare este liftingul facial noninvaziv cu acid hialuronic, o modalitate mult mai sanatoasa si mai sigura, precum si o metoda de preventie a imbatranirii premature.

”Cu timpul, structura faciala se modifica datorita atrofierii pielii, tesutului adipos si resorptiei osoase, la acestea adagandu-se si actiunea nociva a soarelui in exces, anumite vicii cum este fumatul sau chiar afectiunile dermatologice. Efectul il cunostem cu totii, fie ca e vorba de obraji fara fermitate, sprancene care coboara peste ochi, cearcane proeminente, aspectul imbatranit al maxilarului, pliurile de la nivelul gatului. Liftingul facial noninvaziv cu acid hialuronic este potrivit persoanelor intre 40-55 de ani. Practic se injecteaza acid hialuronic cu rol volumizator si se refac astfel conturul pometilor, mandibulei, barbiei, se sterg ridurile adanci, rezultatele fiind instantanee”, explica dr. Daniela Taher, medic specialist dermatologie estetica si director medical al clinicii Skin Clinic.

Interventia nechirurgicala cu timp de recuperare minim

Solutia cea mai usoara pentru a obtine un chip cu zece ani mai tanar este liftingul facial nechirurgical, care spre deosebire de cel clasic este lipsit de riscuri precum afectarea nervilor, cicatricile vizibile, tumefierea si invinetirea zonei, durerea resimtita post interventie. Aceasta solutie este ideala pentru persoanele care doresc sa obtina un aspect mai tanar al chipului, fara sa se supuna chinurilor interventiei chirurgicale.

Pentru liftingul facial nechirurgical se folosesc 2-10 ml de acid hialuronic, in functie de virsta pacientilor, de elasticitatea, finetea pielii, osatura fetei. Acestea se pot injecta intr-o singura sedinta sau la citeva luni interval, iar procedura dureaza maxim o ora. Gamele de produse folosite sunt cele cu care majoritatea dermatologilor esteticieni au experienta si care dovedit in timp ca sunt produse sigure, cu reactii adverse minime si trecatoare si cu rezultate reproductibile.

Pentru ca injectiile sint profunde, aproape de tesutul osos, rezultatul poate dura 2-4 ani. Persistenta rezultatelor liftingului facial depinde de metabolismul si starea de sanatatea a pacientului. Persoanele nefumatoare cu un nivel scazut de stres, cu o igiena de viata corecta au beneficii pe timp indelungat. Uneori se recomanda retusuri periodice la 6-8 luni, in cazul fumatorilor sau persoanelor sportive. Intotdeauna se asociaza un tratament local cu creme medicale (cosmeceutice) care asociaza acid hialuronic, vitamine, acizi de fructe, pentru mentinerea rezultatelor. De asemenea dupa un lifting facial se recomanda evitarea expunerii la soare si un regim de viata echilibrat.

”Liftingul obtinut este foarte natural, rareori se formeaza echimoze. Edemul este minim si in general, atat pacientii cat si doctorul care executa aceasta procedura sunt satisfacuti in proportie de 90%. O persoana in virsta de 45 de ani poate sa apara la sfirsitul procedurii de 30 de ani. Pentru obtinerea unor rezultate sofisticate si care se mentin pe o perioada lunga de timp, liftingul se poate asocia cu tratamente cu laser fraxel si radiofrecventa. Sunt convinsa ca peste citiva ani (maximum 10) se va renunta la liftingul chirurgical. Tehnologia din ce in ce mai avansata, interesul din ce in ce mai mare pentru medicina anti-aging, rafinarea tehnicilor de executie, cercetarea in biotehnologie vor permite in primul rand o preventie foarte eficienta a imbatranirii cutanate, proceduri cu un grad minim de risc, si cu eficienta sporita care vor inlocui liftingul clasic chirurgical”, a adaugat dr. Daniela Taher.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *